Stanset Bale, glemte Lennon

Britiske medier gir sin dom over Uniteds forestilling.

Publisert Sist oppdatert

Michael Cox, The Guardian:

For å forstå Uniteds forsiktige strategi på White Hart Lane, må vi tenke tilbake til 3-2-nederlaget mot Tottenham på Old Trafford i september. Den gang terroriserte Spurs Uniteds backfirer med distinkte dribleraids fra dype posisjoner.Denne gangen dreide Uniteds «gameplan» seg derfor om å hindre Andre Villas-Boas’ lag i å angripe med tilsvarende fart og tyngde.Mens Sir Alex beordret høyt press mot Liverpool forrige helg, gjaldt det nå å forsvare seg dypt og sørge for lite plass bak forsvaret. Men de ga bort lite med plass foran seg også, spesielt på Gareth Bales side. Derfor tok det ham en time å slippe til med sitt første innlegg for dagen.Det var bare det at ved å fokusere på Bale, ble det åpnet opp for andre, som Dempsey og Lennon.

Stuart Mathieson, Manchester Evening News:

Sir Alex har forlangt defensive forbedringer fra spillerne sine. Og han fikk det – bortsett ifra et ørlite sekund i en seig utholdenhetsprøve i snødrevet på White Hart Lane.

Mathieson skriver om bortimot enveistrafikk i 2. omgang, men også om et gjenstridig United-forsvar. – Demonene som hadde kostet dem 29 ligamål så langt i sesongen, så ut til å være drevet bort, der man sto imot alt Spurs hadde å varte opp med.– Men så, idet tiden var nesten ute, skjedde det fatale. Da stjal Spurs det som ellers ville blitt en særdeles viktig sier.

Avisens spillerbørs: 8 – Ferdinand, Carrick; 7 – De Gea, Rafael, Vidic, Jones, Cleverley, Welbeck, Kagawa, Van Persie; 6 – Evra, Rooney (innb.), Valencia (innb.)

Sam Wallace, The Independent:

Ulikt så mange av sine forgjengere nektet dette Tottenham-mannskapet å gi seg, og dermed utliknet de på overtid. Ikke siden 1989/90-sesongen har Spurs klart å ta så mye som fire poeng fra Sir Alex Fergusons forskjellige lag, slik de nå har gjort. Det er første gang United har mistet poeng i tittelkampen siden de spilte uavgjort mot Swansea den 23. desember, og nå avsluttet de helgen med å se ledelsen til Manchester City kuttet ned til fem poeng.

Wallace trekker frem David de Geas prestasjoner som lenge holdt United inne i kampen, men mener også at det var spanjolens «svake utboksing» som til slutt ble avgjørende for utfallet.

Også midtforsvaret, med Ferdinand og Vidic får mye ros av Wallace, som mener at United ble snytt for straffe i situasjonen der Rooney gikk overende i kamp med Caulker.

Avisens spillerbørs: 9: Van Persie; 8: Jones, Cleverley; 7: De Gea, Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra, Carrick, Welbeck; 6: Kagawa. De to innbytterne, Rooney og Valencia, spilte for kort tid til å karakterer.

Charlie Wyett, The Sun:

I 92 minutter og tre sekunder, viste United frem massevis av karakter og viljestyrke. Men så; én glipp av keeper David de Gea – og dermed var Premier League-ledelsen kuttet til fem poeng.

For United var var dette uansett en solid forestilling mot et av engelsk fotballs mest fremadstormende fotballag. Derfor, mener Wyett, fremsto rødtrøyene som et mesterlag.

I likhet med mange andre, mener også Wyett at United ble snytt for straffespark etter «en klar forseelse» mot Wayne Rooney.

Avisens spillerbørs: 8: Ferdinand, Van Persie; 7: De Gea, Rafael, Vidic, Carrick, Cleverley; 6: Evra, Jones, Kagawa, Welbeck, Rooney (innb.); 5: Valencia (innb.)

Powered by Labrador CMS