treman

Våre vurderinger om laget mot Spurs

Publisert Sist oppdatert

Tre poeng, men ikke altfor strålende sist mot Wolves sist. Er det lov å håpe på tre poeng og bra spill lørdag kveld?

Erik ten Hag skal i alle fall ha stort sett den samme gjengen å velge fra til det som blir den første tellende hjemmekampen til Tottenhams nye manager, Ange Postecoglou.

United møtte Tottenham borte på tampen av forrige sesong, spilte da ut London-laget og ledet 2-0 etter de første 45, men rotet bort seieren etter en svakere 2. omgang.

Kampen vil gi det første svaret på om United kan forbedre fjorårets fryktelige bortestatistikk, men det skal samtidig sies at Tottenham selv slet hjemme mot de beste forrige sesong. Det ble kun to seirer på åtte mulige hjemme mot topp-ni.

Merk at flere av Uniteds nest beste altså skal ha slått Everton i en treningskamp bak lukkede dører tirsdag, slik at Ten Hag muligens kan ha fått noen andre ideer om laget enn det vi andre har sett. Mandag klart vi 11 av 11 rett i denne saken. Klarer vi det også lørdag?

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Lisandro Martinez fikk en liten smell mot Tottenham sist, men skal ha trent siden torsdag og regnes som klar igjen.

Dean Henderson og Scott McTominay ble friskmeldt til Wolves-kampen, slik at de også er klare. Sistnevnte scoret også i en treningskamp mot Everton denne uka.

Harry Maguire var også med mot Everton, men skal ikke ha vært med i troppen som reiste til London for denne kampen.

mctominay050423b

Rasmus Højlund, Tyrell Malacia, Tom Heaton, Kobbie Mainoo og Amad Diallo er imidlertid fortsatt ute med ulike smeller.

Det store spørsmålet er om Ten Hag fortsetter med de samme elleve som vant uten å spille spesielt bra forrige uke, eller om det gjøres justeringer.


André Onana – En av få som gjorde sakene sine (stort sett) bra mot Wolves, og er langt på vei nå sikker på laget – selv om Dean Henderson er friskmeldt bak ham.

Aaron Wan-Bissaka – En av kanskje bare to utespillere som kan leve godt med prestasjonen sist. Har byttet litt på med Diogo Dalot, men merkelig om han vrakes etter en så god kamp – og også målgivende – sist.

Raphaël Varane – Den tredje og siste som kom bra fra det mot Wolves, med både scoring og godt nok spill i kampen sett under ett. Så lenge det bare er én kamp i uka så vil vi nok se mye Varane. Spørsmålet er mest hvordan han matches når kampprogrammet blir tettere fra midten av september.

Lisandro Martinez – En meget svak 1. omgang mot Wolves sist, der han også ble tatt av ved pause etter også ha pådratt seg en smell. Var tilbake i trening torsdag, og har brukt hele sommeren på å spille sammen med Varane. Det vil da overraske om han settes på sidelinjen nå.

limmma

Luke Shaw – Det var faktisk Dalot som var Uniteds backup som venstreback sist. Fernandez eller Williams var ikke å se, noe som bare understreker Shaws trygge posisjon i troppen så lenge Malacia er skadet.

Casemiro – Omdiskutert etter forrige kamp, men led samtidig da i et United-lag som ga fra seg enorme rom. Da hjalp det ikke at han var én av tre United-spillere som løp 11,4 kilometer eller mer i den kampen. Skal uansett være ganske sikker på laget. Det handler mer om organiseringen av alt rundt ham.

Mason Mount – Ingen god debut, og i klassisk medie/SOME-ånd har han derfor blitt tatt hardt denne uka. United slet også med ta kontroll over den sentrale midtbanen, men Mount har uansett vært et viktig kjøp for Ten Hag, som har matchet ham mye med Casemiro i sommer. Det vil overraske om Ten Hag ofrer det han har trent på den siste drøye måneden, selv om prestasjonen sist ikke var topp.

Antony – Det må forventes en del rom/bakrom mot Tottenham, som liker å angripe, også med backene sine. Brassen er både samvittighetsfull defensiv, og ganske ofte flink til å utnytte rom hvis det gis bort på hans side. En klar starter.

Bruno Fernandes – Var veldig god i 10er-rollen i begge kampene mot Tottenham forrige sesong, og det er vel da en selvfølge at han får den rollen igjen her.

Marcus Rashford – Var meget god som spiss mot Tottenham i begge fjorårets kamper, men ikke god som spiss mot Wolves sist. Her er det litt uenighet i redaksjonen, men flertallet gikk, etter den ikke altfor gode kampen mot Wolves sist, for at Rashford flyttes ut på venstrekanten igjen på bekostning av Alejandro Garnacho.

Jadon Sancho – Gjorde United bedre da han kom innpå sist, og vurderes her opp mot en løsning med Garnacho på kant og Rashford på spissplass, eller Rashford på kant og Sancho som en slags falsk 9er. Hos oss falt flertallet ned på Rashford- og Sancho-kombinasjonen.


Alternativene:

Alejandro Garnacho – Har startet med de beste i alle kamper hittil i sesongen, men svak mot Wolves. Så er spørsmålet om det får konsekvenser eller ikke. Garnacho har imidlertid også en beviselig styrke med å endre en kamp som innbytter, noe som kanskje også betyr noe.

Christian Eriksen / Scott McTominay – Midtbanen fungerte ikke topp mot Wolves, og Ten Hag har nå egentlig bare disse to skadefrie alternativene. Eriksen kunne erstattet Mount, mens McTominay kunne vært et mer murbrekker-alternativ med offensiv kraft for å få kontroll over den sentrale midtbanen. McTominay scoret også i treningskampen mot Everton denne uka.

Victor Lindelöf – Kom innpå ved pause mot Wolves, og gjorde seg ikke bort. Martinez skal også ha stått over i alle fall én treningsøkt denne uka, slik at svensken har hatt en noe mer normal uke sammenliknet med argentineren.

Merk også: United slo Everton 2-0 i en treningskamp bak lukkede dører tirsdag, i en kamp der McTominay scoret, og spillere som Harry Maguire, Anthony Martial, Donny van de Beek, Hannibal Mejbri og Dan Gore i alle fall fikk spilletid. Siden kampen gikk bak lukkede dører er det umulig å si noe om prestasjonene der kan ha fått Ten Hag på andre tanker. Vi tror imidlertid det er for tidlig å tenke på Martial fra start i ligaen.

Tottenham

Her har det skjedd mye i sommer. Ny manager, stjernespissen har forsvunnet og keeperveteranen og kaptein Hugo Lloris er nå ute av laget.

Tidligere Celtic-manager Ange Postecoglou har overtatt som manager, og nå ser London-laget igjen mer ut som et Tottenham som angriper hardt, men kanskje uten helt å ha kontroll defensivt.

Forrige sesongs kaptein, Hugo Lloris, er på vei ut. Storscorer Harry Kane forsvant også ut rett før ligaåpningen mot Brentford, der Tottenham spilte 2-2 borte. Tottenham tok da ledelsen ved stopper Cristian Romero, Brentford snudde til 2-1, før back Emerson Royal utliknet.

Tottenham hadde de fleste avslutningene, men Brentford hadde et par gedigne sjanser til å score mer enn de to målene de gjorde.

Nye James Maddison hadde målgivende til begge Tottenhams scoringer.

ange222

Dette er forresten Tottenhams andre hjemmekamp med sin nye manager. I den første slo de ukrainske Shakhtar Donetsk 5-1 i en treningskamp, etter blant annet fire Kane-mål.

Richarlison var Kanes erstatter sist, men uten at det helt fungerte.

Det var en stund usikkerhet rundt stopper Romero, som ble tatt av banen etter en smell i hodet sist. Følges protokollene så trodde de fleste at han måtte stå over, men manageren friskmeldte ham før kamp.

Bryan Gil, Rodrigo Bentancur, Ryan Sessegnon, Fraser Forster, Alfie Whiteman mangler også, og kanskje også Tanguy Ndombele – som ikke var med i troppen sist.

Mulig Spurs 11er: Vicario – Emerson, Romero, Van de Ven, Udogie – Bissouma, Skipp – Kulusevski, Maddison, Son – Richarlison

Bli med på vår enkle kampkonkurranse – vinn premie:

Powered by Labrador CMS