– Jevn kamp …

Det spår leder i Tottenhams Venner, Vidar Edell, foran søndagens kamp på White Hart Lane.

Publisert Sist oppdatert
Til tross for at laget hans i mange år har hatt store problemer med å hanskes med nettopp United, selv hjemme i Nord-London, mener Tottenham-supporteren at han har gode grunner til å se helgens oppgjør lyst i møte. Ikke bare fordi han i høst fikk se de liljehvite gå hen og bryte en 23 år gammel forbannelse da de gikk seirende ut av det omvendte møtet på Old Trafford.
Nei, Edells optimisme skyldes i like stor grad det faktum at Tottenham har vist frem mye godt spill også i de snart fire månedene som har passert siden den gang. Og – resultatene under manager Andre Villas-Boas, har stort sett stått i stil.

At den tidligere Porto-manageren, som raskt ble regnet som en flopp i Chelsea, har gjort det såpass bra allerede i sin første sesong på White Hart Lane, har vel kanskje kommet litt uventet på enkelte.

Eller hva sier du, Edell..?

Si litt om denne portugiseren; er han en mann etter supporternes hjerte, og tror du han klarer å etablere Spurs i den absolutte Premier League-toppen? Da tenker jeg først og fremst på å styrke statusen som Topp 4-klubb på kort sikt, og så – ja, hvem vet?

– Gode spørsmål! Han har klart å skaffe seg en god posisjon blant supporterne, men det har tatt litt tid. Han har enkelte ganger fremstått som mer forsiktig enn det vi historisk har vært vant til. De fleste signeringene har vært meget vellykkede, og han virker å ha en bra plan på det han driver med. Vi har alle den fryktelige våravslutningen ifjor i friskt minne, den som blant annet kostet oss en Champions League-plass. Jeg både tror og håper at vi slipper en reprise på den!

Få skader

Hvordan står det forresten til på skadefronten i øyeblikket. Har Tottenham-supportere grunn til bekymring på dette området?

– Nei, skadesituasjonen har vært verre, selv om Sandro ble skadet i helgen og ikke spiller. Dermed tar sannsynligvis Scott Parker plassen hans. – Videre har Younès Kaboul, som forresten er en super spiller, vært ute nesten hele sesongen. I Michael Dawson og Steven Caulker har vi imidlertid gode stoppere som har spilt i hans sted. I tillegg er muligens William Gallas ute, men han tror jeg uansett synger på siste verset i forhold til spill på på toppnivå.

Neppe januarkjøp

Ser du behov for å styrke stallen i januarvinduet, og hvilken spillertype vil i så fall være mest aktuell?

– Nei, vi har ikke noe umiddelbart behov for å signere noen, og januarvinduet er i tillegg et tvilsomt tidspunkt for kjøp, synes jeg. Dersom jeg KUNNE velge, fremstår Falcao på Atletico Madrid som en giftig spiss de fleste kunne ha bruk for. Vedrørende Jose Moutinho, som glapp i aller siste time i august, skal man ikke utelukke noe. Dog har vi en solid midtbane for tiden.

Spurs-trusler i kø

Tilbake til det helgen skal dreie seg om. Frykter du noe spesielt fra ligaledernes side?

– Egentlig er jeg mest redd for den maskinen United fremstår som, mer enn enkeltspillere. Merk dog at vi har et slitsomt forhold til Robin van Persie. Husk bare hvor han kommer fra!– Bortsett fra det, synes jeg at United har vært inne i en slags forvandling de siste årene. Men de leverer varene allikevel.

Noe United har grunn til å bite negler over?

– Ja, her har vi heldigvis flere som kan levere: Aaron Lennon er inne i sin beste sesong, Gareth Bale (bildet til høyre) fortsetter fremgangen, Jermain Defoe putter endel, Moussa Dembélé er ren klasse, Kyle Walker kan skyte…..

Ok, ok, det holder i massevis, Edell! Det er ikke nødvendig å påføre oss angst før turen til hovedstaden …

Poengdeling!

Men vær nå helt ærlig: Hva sier egentlig magefølelsen deg? Klarer Spurs å følge opp resultatet fra Old Trafford i høst, eller går det nok en gang slik det pleier å gå når de to klubbene møtes?

– He-he, seieren på Old Trafford i høst var helt uvirkelig! Jeg ser for meg en jevn kamp på søndag, HÅPER på 3 poeng men tror på 1.

Resultatet blir altså …?

– 3-3!

P.S.: Helt til slutt; Edell; har du noe på hjertet som du har lyst til å tilføye, er det bare å slippe seg løs!

– Vel, i likhet med dere, er også vi veldig opptatt av det nye Financial Fair Play-regelverket (FFP). Dette vil i beste fall kunne rette opp den søkte situasjonen fotballen har kommet i, hvor vilkårlige lag plutselig blir økonomisk dopet og kan kjøpe nær sagt hva de vil uten at tyngdelovene virker. – Jeg er dog skeptisk til at lovgiverne (FA, UEFA, FIFA) har den nødvendige vilje til, eller indre ønske om, å innføre dette. Det er alltids rom for manipulasjon, og derfor er det gledelig at så mange følger med. Som kjent følges situasjonen nøye blant ledende klubber både i Tyskland og i England.

Her kan du sjekke ut Tottenham-supporternes hjemmeside

Powered by Labrador CMS