Sannheten om Di Maria-avtalen

Sport Witness avslører Metros dårlige forsøk på å linke Angel Di Maria til Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

United.no samarbeider i sommer med Sport Witness, nettsiden som bedre enn de fleste andre vet hva som skrives i ulike land og dermed har bedre kontroll på rykter, sannhetsgehalten i disse, og annet som også skjer rundt Manchester United.

I dag kommenteres artikkelen til Metro som sa at Manchester United og Real Madrid hadde blitt enige om en avtale om Angel Di Maria.

Av: Sport Witness

For et par dager siden dekket vi en sak fra Metro om Julian Draxler og Tottenham Hotspur. Avisen linket Tottenham med et £17m-bud på den tyske landslagsspilleren. De baserte dette på rapporter de sa var i to Gelsenkirchen-aviser.

Det kom som et sjokk, fordi det var ingenting om det i Tyskland på det tidspunktet. Gelsenkirchen har bare én avis og det sto ingenting der heller. Det viste seg at alt bare vare en voksende trend om å rapportere ting og basere disse rapportene på artikler som faktisk ikke eksisterer.

Derfor, da Metro publiserte en sak fredag morgen om at ‘Angel Di Maria og Manchester United var enige om £150,000 i uken’, tok vi en ekstra kikk. De sa det var ifølge den spanske avisen Marca. Bare det at det ikke var noe i Marca om det, verken på torsdag eller fredag, og det var ingenting på nettsiden deres.

Nok en artikkel hadde blitt publisert. En artikkel som genererte mange tusen klikk og referererte til rapporter som egentlig ikke eksisterte.

Metro – etter å ha blitt spurt av oss og andre som faktisk hadde sett Marca – byttet da overskrift til ‘Manchester United ‘håper å bli enig om en £150,000-i-uken-avtale med Di Maria» og byttet ‘Marca’ til ‘spanske rapporter’, slik at alt så litt mer uklart ut, bare at det ikke ga det mer troverdighet.

Det er sikkert å si at Manchester United – for øyeblikket – ikke har blitt enig om en £150,00-i-uken-avtale med Di Maria.

Metro vil mest sannsynlig være litt mer forsiktige når de refererer til slike articler i fremtiden, det er alt for enkelt å sjekke når de navngir avisene!

Følg Sport Witness på Twitter her!

Powered by Labrador CMS