Kneskade til besvær

Vidal til United preger avisforsidene i Chile, men knesituasjonen hans er komplisert.

Publisert Sist oppdatert

United.no samarbeider i sommer med Sport Witness, nettsiden som bedre enn de fleste andre vet hva som skrives i ulike land og dermed har bedre kontroll på rykter, sannhetsgehalten i disse, og annet som også skjer rundt Manchester United.

I dag kommenteres de chilenske rapportene om at Arturo Vidal nærmer seg en Manchester United-overgang.

AV: Sport Witness

Den chilenske avisen El Mercurio gikk onsdag helt av Vidal-skaftet da det ble hevdet at nå som Antonio Conte har forlatt Juventus vil spilleren stå fritt til å forlate klubben.

Manchester United  fremheves som hans mest sannsynlige destinasjon, og El Merucio har klart å vie fire sider til saken uten å få sagt noe særlig verken på den ene eller andre måten. Alt er ved det gamle, at Manchester United har lyst på spilleren, at Juventus vil selge for store penger, og at Vidal er på ferie.

Det som får historien til å skille seg litt ut, er at de  har pratet med Fabrizio Tencone, Juventus-legen, angivelig fordi de ønsket å få vite mer om Vidals kneskade og eventuell progresjon.

Kneoperert i mai

Midtbanemannen ble kneoperert i Barcelona den 7. mai for å få løst et meniskproblem. Det var bare litt over en måned før Chiles første VM-kamp den 13. juni. Derfor ble det litt frem og tilbake om hvorvidt Vidal skulle starte mot Australia, men det gjorde han, for så å bli tatt av banen halvveis ut i andre omgang.

Dette var ikke Vidals første kamp etter operasjonen. 4. juni kom  han innpå i det 76. minutt mot Nord-Irland.

Vidal spilte nesten hele kampen mot Spania, men ble sittende på benken da det ikke var bruk for ham mot Nederland. Mot Brasil ble han tatt av etter 86 minutter. Chile ville ha foretrukket mer spilletid mot Brasil, men Vidal var ikke i fysisk toppform og landet røk ut av VM.

Siden har det vært mumlet mye om kneet hans. Vidal var ikke i nærheten av å nå opp mot sitt beste og virket ute av form. Han hadde spilt helt frem til like før operasjonen, som  heller ikke var noe hasteinngrep, så kanskje burde han ikke ha manglet så mye på kampformen.

El Mercurio rapporterte i helgen at Manchester United hadde bedt Chile om å sende over Vidals medisinske rapport for å sjekke hva som var blitt sagt om spillerens kne. Det var blitt hevdet at han ble sendt utpå igjen for tidlig.

Legen: – Blir spilleklar

Samme dag som han foretok operasjonen (7. mai), skrev Ramon Cugat, legen som foretok inngrepet, på sin egen nettside, at han hadde tro på at Vidal ville bli klar til VM.

Et chilensk nettsted, Prensa Futbol, siterte også Cugat, som sa til dem: – VM? Gud vet, men vi har tro på at han vil bli bra.

Legen: – Bør ikke spille

Til tross for dette sa samme mann dette til Terra den 4. juni:  – Jeg råder Vidal til ikke å konkurrere på to måneder etter operasjonen, kanskje tre, hvis mulig. Om han blir rushet tilbake før den tid risikerer han at menisken ryker igjen.

– Vi må ha VM i tankene. Landet og fansen stoler på ham. Vi vet at det er en viktig begivenhet som bare dukker opp hvert fjerde år, men av og til kan skader føre til at spillere går glipp av turneringer. Spilleren har et ego og ønsker å vinne, og det er ikke opp til meg å stoppe ham.

En uttalelse virket optimistisk og en annen ultra-konservativ. Optimismen kom til uttrykk like etter operasjonen, og pessimismen en knapp måned senere. Kanskje noe endret seg underveis.

– Chile holder tilbake

Juventus-legen Fabrizio Tencone har ikke klart å få Vidals medisinske rapport oversendt fra det chilenske landslaget. Da han ble kontaktet av El Mercuio, svarte han dette: – Vi har ingenting nytt på Vidals tilstand. Chile har ikke rapportert til oss. For å få kjennskap til vår egen spillers medisinske tilstand må dere snakke med Dr. Carcuro hos Chiles landslag. Ikke med oss, for vi har ikke vært i stand til å finne ut  hvordan kneet  hans er. Jeg kan heller ikke svare på om det var en risiko å la ham spille under VM. Alvorlig talt, jeg vil helst ikke snakke om det.

At Chile ikke automatisk deler informasjonen sin virker å irritere Tencone. Det er en god mulighet for at Vidal har fått medisinske råd om ikke å spille VM-fotball. Ved likevel å gjøre det øket sjansen for at menisken ville ryke igjen.

Slet med kneskade i Juventus

Manchester United eller enhver annen klubb som måtte være interessert i å kjøpe spilleren, vil utvilsomt ønske å vite nøyaktig hva som skjedde. Selv om klubbenes egne medisinske undersøkelser er nøye, er de ikke vanntette, og derfor vil en spillers medisinske forhistorie også bli tatt med i vurderingen.

Vidal slet med skaden da han forrige sesong spilte for Juventus. Operasjonen ble utsatt i over en måned for at han skulle hjelpe Torino-klubben til Serie A-mesterskapet. Et slikt scenario er aldri fornuftig.

Tatt i betrakning hva Manchester United nylig har erfart med spillere, vil de være bekymret. Men det finnes ingen magisk undersøkelsesånd som kan se inn i fremtiden om hva som kan skje med Vidals kne. Hvis Chile er vanskelige i forhold til sine medisinske rapporter, og at det ikke bare er Juventus som har problemer med dem, da er det grunn til bekymring.

Følg Sport Witness på Twitter @Sport_Witness

Powered by Labrador CMS