Hva sa han, egentlig?

Arturo Vidal-uttalelser ble revet fullstendig ut av sin sammenheng.

Publisert Sist oppdatert

United.no samarbeider i sommer med Sport Witness, nettsiden som bedre enn de fleste andre vet hva som skrives i ulike land og dermed har bedre kontroll på rykter, sannhetsgehalten i disse, og annet som også skjer rundt Manchester United.

I dag kommenterer nettstedet det siste døgnets presseoppslag som kan fortelle oss at Arturo Vidal har avvist Manchester United. Men har han det?

Av: Sport Witness

Å, Arturo Vidal. FOR en hodepine du påfører oss.

Torsdag ettermiddag landet stakkars Arturo hjemme på Torino flyplass etter sitt ferieopphold i Chile. Teknisk sett er han fortsatt på ferie, men det hindret ikke Sky Italia i å sende en avgårde en reporter til å jage ham rundt flyplassen for en kommentar. Journalisten hadde ikke ordnet noe på en hel uke og ble nå fortalt at han måtte sørge for å få noen sitater fra Vidal.

Og spilleren forsøkte å være høflig, og tenkte kanskje at noen ord fra hans munn kanskje ville glede den besatte med mikrofonen. Like fullt ble han jaget rundt omkring på flyplassen.

Juventus-spilleren sa ingenting om fremtiden, men snart dukket det likevel opp sitater i Italia om at han ikke skulle til Manchester. Setninger som: «Jeg drar ikke til Manchester,» og «Om jeg er på vei til Manchester? Nei.» Sitatene dukket opp over hele landet, til og med i Gazetta dello Sport.

Det har han imidlertid ikke sagt. Vi har sett videoen hvor han blir jaget rundt og spurt om han var på vei til Manchester, og der han svarer: «Nei, nei, nei .., nei, nei.»

Betyr ingenting

Den som ser videoen vil enkelt kunne se at han var villig til å si hva som helst bare for å bli kvitt angriperen. I dag, fredag, har Gazzetta den korrekte versjonen. De anser det slik at intervjuet ikke betyr noe som helst, og kun er en videreføring av Vidals vegring mot å uttale seg om en eventuell overgang. Dette er også italiensk presses generelle oppfatning. Ikke en gang Torino-avisen Tuttosport har valgt å gjøre noe særlig ut av det. Tvert imot ser de på «intervjuet» som nok et signal på at Vidal kan være på vei bort.

Gazetta skriver at rykter om påstått interesse fra Liverpool har stilnet hen, kanskje fordi de ble fabrikert av Daily Mirror. De hevder videre at Manchester United har lagt inn bud, men  ikke offisielt. Hvordan en klubb kan legge inn et uoffisielt bud står det ingenting om, men nå for tiden må kanskje bud fra Manchester United være knyttet til en eller annen sponsor. Budene sies også å være betydelige. Betydelige og uoffisielle. Vi er begynt å kjede oss.

Har hatt sine muligheter

En ting er sikkert, og det er Vidals vilje til å melke hele saken. Han har hatt uttallige muligheter til å si at han blir værende i Juventus og ikke under noen omstendigeter kommer til å dra. Men disse mulighetene har han ikke tatt.  Det kan enten skyldes at han har lyst på en overgang eller er ute etter en lønnsforhøyelse. Eller kanskje litt av begge deler. Kanskje  han ikke en gang vet hva han vil. At han bare er overgangsnysgjerrig.

Nærmer seg en avklaring?

Ifølge Gazetta skal Vidals agent, Fernando Felicevich, hendig nok i møter med Juventus «en av dagene». Forhåpentligvis vil alt dette på en eller annen måte snart ta slutt.

Følg oss på @Sport_Witness

Powered by Labrador CMS