Mister £14 millioner?

United venter fortsatt på å få utbetalt den siste fjerdedelen av de £56.5 millionene som den stadig bleknende hovedsponsoren AIG forpliktet seg til å sprøyte inn da partene inngikk sin fireårsavtale for tre år siden.

Publisert Sist oppdatert

Den amerikanske forsikringsgiganten er under stadig økende press fra regjeringen i Washington, hvorfra det kommer stadig sterkere signaler om at man ikke bør innfri sine forpliktelser over Manchester United.

Årsaken til motviljen er selvsagt myndighetenes utstrakte hånd til det en gang så velansette selskapet, en redningspakke verdt mer enn £125 milliarder. Pengene var ment å skulle bidra til å sikre videre drift av den vaklende giganten, men så kom det for en dag at AIGs toppledelse bevilget seg selv et nesten like stort beløp i såkalte bonusutbetalinger. Det falt forståelig nok ikke i spesielt god jord, verken hos myndighetene eller hos landets skattebetalere. I begge leire har man reagert med både vantro og avsky på det som oppfattes som AIG-ledelsens grenseløse grådighetskultur.

Det er derfor ikke til å undres over at ordlyden i den eksisterende fireårsavtalen mellom AIG og United nå studeres med lupe i den amerikanske hovedstaden. Der synes stemningen nå å helle sterkt i favør av at avtalen bør opphøre med umiddelbar virkning. Det synet deles uten forbehold av Demokratenes kongressrepresentant Ed Pastor:

"Etter min mening bør AIG avslutte sponsoravtalen med Manchester United," sier han, og forklarer det enkelt: "De (AIG) tilhører nå USAs regjering. Det vil si at de ikke lenger er et uavhengig, privat selskap."

En annen demokratisk representant, Ann Kirkpatrick fra Arizona, stemmer i Pastors uttalelser:

"De store bonusutbetalingene som ble gjort mulig ved hjelp av skattebetalernes penger var uakseptable. Det samme gjelder når de samme skattebetalernes penger går til å støtte en engelsk fotballklubb," sier hun med innlevelse.

United har ved flere anledninger mottatt forsikringer om at det utestående beløpet på £14 millioner vil bli utbetalt. Klubben er da også innstilt på å fortsette med å bære AIG-logoen på spillertrøyene – til tross for AIG-planer om å endre navn til AIU. Samtidig er United-ledelsen selvsagt klar over den utbredte og stadig voksende motstanden blant amerikanske politikere. Slikt bidrar ikke akkurat til å lette på bekymringen i Sir Matt Busby Way; bekymring over at £14 millioner pund aldri vil finne veien til klubbkassen.

Kilde: The Guardian

Powered by Labrador CMS