Lavere profitt

Manglende Champions League-sluttspill gir seg utslag i lommeboka.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United vil i morgen annonsere sitt regnskap for året 1. juli 2011 til 30. juni 2012. Det er forventet at tallene vil vise et tap i forhold til fjoråret på 3-5 prosent. Fra £334 til ca £320 millioner. Beregningene er tatt fra foreløpige tall presentert for potensielle investorer i forbindelse med børsnoteringen i august, skriver Eurosport i kveld.

Hovedårsaken i dette ligger i manglende europacupspill, spesielt da man sammenligner med året før hvor klubben gikk helt til finalen. Det hjalp heller ikke at Liverpool ble for sterke i FA-cupens fjerde runde. Billettinntektene og premiepenger står dermed for den mest markante nedgangen. I tillegg kommer disse resultatene mot bakteppet med aksjer som stadig synker i verdi.

Noen lyspunkt

På den lysere siden har klubben økt sponsorinntektene ytterligere. Ved hjelp av blant annet DHL, som har logoen sin på treningsutstyret, kan United skilte med sponsorinntekter på £117 millioner. Dette er en økning på hele 13 prosent.

Alt i alt er klubben fortsatt på en trygg tredjeplass over verdens mest lønnsomme fotballklubber. Kun Real Madrid (£415 millioner) og Barcelona (£399 millioner) kan skilte med større inntekter enn United.

Powered by Labrador CMS