William CAMPBELL

Indreløper

stortspillericon

Fullt navn: William Cecil Campbell
Født: 25. okt. 1865, i Inverness, Skottland
Nasjonalitet: Skottland
Høyde: Ukjent
Fra: Blackburn, nov. 1893
Debut: Div. 1, 25. nov. 1893, Sheffield U. (b) 1-3
Siste kamp: Div. 1, 16. des. 1893; Aston Villa (h) 1-3
Til: Notts County, mars 1894
Før Heathens: Royal Arsenal, Preston, Middlesbrough, Darwen, Blackburn

En spillende rebell og nomade

Skotsk angrepsspiller som ikke syntes å kunne slå seg til ro noen steder.

Det hele startet i (Royal) Arsenal, hvor han i oktober 1890 fikk sjansen til å spille en vennskapskamp. Det ble imidlertid med det ene forsøket, og før året var omme forlot han London-klubben og dro nordover til Preston North End. Der holdt han ut i et par måneder, før ferden gikk videre til Middlesbrough og et enda kortere opphold.

Neste stoppested for den urolige sjelen ble Darwen. Og endelig syntes han å finne seg til rette. I alle fall spilte han for klubben i bortimot hele 1892/93-sesongen før han presterte å bli suspendert for en «forseelse».
Straffen førte til forsinkelse av nok en overgang, ved denne anledning til Blackburn Rovers, hvor han omsider ble installert i oktober 1893. Men igjen — William Campbell fikk problemer med å tilpasse seg, også på Ewood Park. Før det var gått en måned var nok en overgang et faktum — denne gang til Newton Heath.

Fem kamper og farvel

Hvor lenge skulle så oppholdet på Bank Street vare? Det var det store spørsmålet. Svaret skulle vise seg å bli fire måneder. Etter å ha blitt kastet inn på laget til bortemøtet med Sheffield United i slutten av november 1893, spilte han de fire neste ligaoppgjørene for «the Heathens». Men det var det.

Reservelagsfotball i Newton Heath var ikke noe for William Campbell, og dermed forlot han klubben til fordel for Notts County, som dermed ble hans fjerde arbeidsgiver for sesongen(!). Kontroversene tok imidlertid ikke slutt med det. Ved sesongslutt ble han nemlig suspendert i to år for «fisking», et ulovlig forsøk på å overtale en tidligere lagkamerat i Blackburn til å forlate Ewood Park til fordel for Notts County.

Sesong Totalt Liga FA LC EC Andre
1893/945-0-15-0-1

Powered by Labrador CMS