Victor VALDÉS

Keeper

IMG_6526-769x943

Fullt navn: Victor Valdés Arribas
Født: 14. jan. 1982, i L’Hospitalet de Llobregat
Nasjonalitet: Spania
Høyde: 183 cm
Fra: Klubbløs, 8. jan. 2015
Debut: PL, innb. 17. mai 2015; Arsenal (h) 1-1
Siste kamp: PL, 24. mai 2015; Hull (b) 0-0
Utlån: Standard Liège
Til: Middlesbrough, 7. juli 2016; FT
Landskamper/mål: Spania, 20/0

Klubbløs, tidligere spansk landslagskeeper som kom gratis til United i januar 2015. Det skjedde etter at han tidligere på høsten var blitt invitert til klubben for å trene seg opp etter langtidsskade.

Den da 33 år gamle katalaneren fikk etter hvert sin United-debut i nest siste ligarunde, da han kom fra benken og erstattet en skadet David De Gea.
Deretter spilte han fra start mot Hull i sesongavslutningen, men det var det siste vi så til Victor Valdés på Old Trafford. Han falt i unåde hos mannen som hentet ham, hans gamle sjef fra Barcelona, nå United-manager, Louis van Gaal.

I klinsj med sjefen

Til omgivelsenes store overraskelse måtte Valdés bli hjemme da resten av troppen dro til USA for oppkjøring til 2015/16-sesongen. Det var en beslutning Van Gaal forklarte på denne måten:

– Han er ikke med på turneen fordi han ikke følger filosofien. Når så er tilfellet, er det heller ingen plass for ham. Når man ikke er villig til å følge prinsippene her, er det bare én vei å gå – ut, sa manageren, og forklarte sin vrede med at den meritterte målvakten hadde nektet å spille kamper for klubbens reservelag.

Sendt til Belgia

Etter å ha sittet i fryseboksen hele høsten, var det ventet at Valdés ville bli solgt i januarvinduet. Isteden ble han lånt ut til belgiske Standard Liège for resten av sesongen. En skade førte imidlertid til at låneavtalen ble kansellert etter bare fem kamper, tre måneder før tiden, og Valdés returnerte til Old Trafford. Men det var kun for å oppfylle kontrakten som bandt ham til United frem til 30. juni.

7. juli kom så meldingen om at Victor Valdés hadde skrevet under på en toårskontrakt med den nyopprykkede Premier League-klubben Middlesbrough. Deretter, i 2018, annonserte han sin egen avgang og avsluttet spillerkarrieren.

Valdés’ merittliste:

  • Verdensmester med Spania (2010)
  • Europmester med Spania (2012)
  • Seks La Liga-gull (Barcelona)
  • Tre Champions League-titler (Barcelona)
  • To Copa del Rey-pokaler (Barcelona)
  • Seks Super Copa-triumfer (Barcelona)
  • To UEFA Super Cup-seirer (Barcelona)
  • To verdensmesterskap for klubblag (Barcelona)

 

Sesong Totalt Liga FA LC EC Andre
2014/151-1-01-1-00-0-00-0-00-0-00-0-0

Powered by Labrador CMS