Sidney EVANS

Høyreving

Sidney Evans

Født: Ukjent
Fødested: Darlaston, West Midlands
Nasjonalitet: England
Høyde: 173 cm
Fra: Cardiff City, mai 1923
Debut: Div. 2, 12. apr. 1924, Crystal P. (h) 5-1
Siste kamp: Div. 2, 3. mai 1924; Sheffield W. (b) 0-2
Til: Pontypridd, aug. 1925

I skyggen av Joe Spence

I tre sesonger kjempet Sidney Evans en stort sett forgjeves kamp om å få spilletid i Cardiff City. I 1923 bestemte han seg så for at nok var nok, og forlot Wales for å prøve lykken i Manchester United.
Sett i ettertid var det kanskje ikke det beste valget for en spiller som var desperat etter førstelagsfotball.

Nesten et år på venteliste

På Old Trafford herjet nemlig publikumsyndlingern Joe Spence, og ofte i ytre høyre-posisjon, nettopp den plassen Sidney Evans var ute etter.
Det skulle da også ta hele elleve måneder før sjansen bød seg, i hjemmemøtet med Crystal Palace i april 1924. Evans grep den sjeldne muligheten med begge føtter og beholdt plassen i sesongens seks siste kamper. Endelig så det ut til å ha løsnet for den kvikke angriperen.

Retur til Wales

Men Evans fikk ikke være så lenge i paradiset. Da 1924/25-sesongen ble blåst igang var han tilbake på reservelaget i Central League.

Joe Spence derimot, spilte samtlige 42 ligakamper da United returnerte til 1. divisjon etter tre sesongers fravær, og Sidney Evans innså at det ikke lenger var behov for hans tjenester. Dermed bestemte han seg for å avslutte sin profesjonelle spillerkarriere. Han dro tilbake til Wales, hvor han sluttet seg til amatørklubben Pontypridd.

Sesong Totalt Liga FA LC EC Andre
1923/246-0-26-0-2

Powered by Labrador CMS