Richard ECKERSLEY

Forsvarer

Fullt navn: Richard Jon Eckersley
Født: 12. mars 1989, i Manchester
Nasjonalitet: England
Høyde: 183 cm
Lærling: 1. juli 2005
Proff: 1. juli 2007
Debut: FAC, 24. jan.2009; innb. Tottenham (h) 2-1
Siste kamp: PL, 24. mai 2009; Hull (b) 1-0
Ligacupvinner: 2009
Til: Burnley, 15. juli 2009; £500.000
Etter United: Burnley, Plymouth (lån), Bradford (lån), Bury (lån), Toronto, NY Red Bulls, Oldham

Temperamentsfull, hardttaklende og teknisk begrenset forsvarsspiller som vokste opp i Uniteds akademisystem, men som ikke klarte å ta steget.

Richard Eckersley klarte ofte å kompensere for sine svakheter med to hurtige bein og en voldsom kampvilje. Dette var egenskaper som holdt i massevis på reservelagsnivå, hvor han i 2007/08-sesongen gjorde det såpass bra at han var blant de nominerte til Årets Spiller-troféet.

Selv om Richard Eckersley fikk noen sjanser som innbytter for førstelaget, hadde den Salford-fødte rett og slett ikke nok kvalitet innabords til realistisk sett å kunne utkjempe noen av klubbens etablerte stjerner.

Ligacupvinner

DEBUTKAMPEN: Richard Eckersley i aksjon mot Tottenhams Giovani Dos Santos.

Da han sommeren 2009 ikke godtok Uniteds forslag til ny kontrakt, plasserte Eckersley sine fotballstøvlene under armen og skrev under på en fireårskontrakt med den nyopprykkede Premier League-klubben Burnley. Før han dro, rakk han å få være i troppen til Ligacupfinalen mot Tottenham på Wembley. Selv om han ikke fikk spille, ble han tildelt medalje for oppmøtet.

Amerika venter

Overgangen til Burnley ble imidlertid ikke det Eckersley hadde håpet på. Utlån til Plymouth, Bradford City og Bury fulgte, og etter hvert også til FC Toronto. I januar 2011 ble overgangen til Canada gjort permanent etter at Burnley og spilleren var blitt enige om å kansellere kontrakten. Året etter var han i Toronto-troppen som vant det kanadiske mesterskapet.

Skadeplaget

Men så, i 2013, begynte skadeplager å melde seg. Dette førte til at han i januar 2014 ble overført til New York Red Bulls på en kontrakt som løp ut året.

Siden fulgte prøvespill i spanske Elche og i engelske Southend, uten at det endte med kontrakt noen av stedene. Det gjorde det imidlertid i Oldham, hvor han han først skrev under for tre måneder og deretter for én. Men, da skader igjen gjorde seg gjeldende, forlot han Boundary Park og ga opp fotballen som levebrød.

Miljøforkjemper

RICHARD ECKERSLEY, her i FC Toronto-drakt.

Isteden valgte Richard Eckersley å satse på miljø. I lille Totnes i Devon åpnet han Storbritannias første såkalte «Zero Waste Shop»,  ved navn «Earth. Food. Love.».
Der satset han, sammen med sin kone, på salg av organiske matvarer som frokostblandinger, bønner, urter, te, mel, sukker, nøtter, frø og frukt, alt i løsvekt.

P.S.1: I 2007/08 ble Richard Eckersley tildelt Denzil Haroun-troféet som Årets reservelagsspiller
P.S.2: Yngre bror av Adam Eckersley, som ved årskiftet 2007/08 forlot United til fordel for Port Vale.

Sesong Totalt Liga FA LC EC Andre
2008/090-4-00-2-00-2-00-0-00-0-00-0-0

Powered by Labrador CMS