Peter BEARDSLEY

Angrep

IMG_5991

Fullt navn: Peter Andrew Beardsley MBE
Født: 18. jan. 1961, i Newcastle-upon-Tyne
Nasjonalitet: England
Høyde: 173 cm
Fra: Vancouver Whitecaps, 9. sep. 1982; £250.000
Debut: LC, 6. okt. 1982, Bournemouth (h) 2-0
Siste kamp: LC, 6. okt. 1982, Bournemouth (h) 2-0
Til: Vancouver Whitecaps, mai 1983
Før United: Carlisle, Vancouver Whitecaps
Øvrige etter United: Newcastle, Liverpool, Everton, Bolton, Man. City (lån), Fulham, Hartlepool, Melbourne, Doncaster
Landskamper/mål: England 59/9

Spiller som fikk en langt større fotballkarriere andre steder enn på Old Trafford.

Som ung innledet Peter Beardsley sin fotballmessige løpebane på hjemstedets velkjente Wallsend Boys’ Club. Deretter fulgte Newcastles ungdomsavdeling, hvor han ble frigitt etter kort tid, og dermed endte han i 1979 opp i Carlisle United.

På Brunton Park hjalp han i 1982 klubben sin til opprykk til daværende 2. divisjon (nå Championship), før han fant veien over Atlanterhavet og en periode i canadiske Vancouver Whitecaps.

Det var herfra han på høsten 1982 ble hentet til Old Trafford av United-manager Ron Atkinson. «Big Ron» så potensialet, men unge Beardsley klarte aldri å få det ut i løpet av det halve året han tilbrakte i Manchester. Det ble bare én førstelagskamp før han ble skipet tilbake til Canada.

Stor suksess annetsteds

Kanskje var United for utålmodige, for senere skulle den samme Beardsley oppnå både ære og berømmelse – først i sin tidligere klubb Newcastle, og så etter tur i de to Mersey-klubbene Liverpool og Everton, før turen i 1993 gikk tilbake til Newcastle.

Det ble også 59 opptredener i den engelske landslagstrøyen på spilleren som etter spill for flere mindre klubber, satte sluttstrek for spillerkarrieren med et kort opphold i australske Melbourne.

P.S.: I en av sine selvbiografier skrev Sir Alex Ferguson en gang at han som United-manager på tidlig 90-tall hadde tilbudt Everton to millioner pund for Beardsley. Evertons svar var imidlertid at ikke en gang tre millioner ville vært nok til å friste dem til salg!

Sesong Totalt Liga FA LC EC Andre
1982/831-0-01-0-0

Powered by Labrador CMS