Laurie CUNNINGHAM

Midtbane

IMG_6020

Fullt navn: Laurence Paul Cunningham
Født: 8. mars 1956, i London
Nasjonalitet: England
Høyde: 180 cm
Fra: Real Madrid (lån), mars 1983
Debut: Div. 1, 19. apr. 1983; innb. Everton (b) 0-2
Siste kamp: Div. 1, 7. mai 1983; Swansea (h) 2-1
Til: Real Madrid, mai 1983
Før United: Leyton Orient, WBA, Real Madrid
Etter United: Sporting Gijón (lån), Marseille, Leicester, Charleroi, Wimbledon, Rayo Vallecano
Landskamper/mål: England, 6/0
Død: I Madrid, 15. juli 1989. Drept i bilulykke, 33 år gammel

Våren 1983 tilbrakte Cunningham knappe to måneder på Old Trafford. Han var på utlån fra Real Madrid, men imponerte ikke tilstrekkelig til at United fant det bryet verdt å forelegge ham noe kontraktsforslag. Han var bare 27 år gammel, men syntes allerede å ha stagnert. Det må skader ta sin del av skylden for.

London-gutten startet karrieren sin i Leyton Orient i 1974, men det var i West Bromwich Albion, under manager Ron Atkinson, han virkelig skaffet seg et navn som en av fotballens fremadstormende unge vingspillere.

Snart kalte landslaget, og Cunningham ble den første fargede som representerte England da han i 1977 debuterte for landets U21-mannskap.
Sterk, rask, teknisk og målfarlig, var det uunngåelig at han etter hvert skulle fange interessen hos større klubber enn WBA. Da Real Madrid kom på banen i 1979, sa da også Cunningham adios til gamlelandet.

Til United på lån

På Santiago Bernabeu tilbrakte han fire år med blandet suksess. Skader begrenset hans muligheter, og våren 1983 ble han budt frem for United. Der ble han gjenforent med sin gamle sjef fra årene i WBA, Ron Atkinson. Den nåværende United-manageren hadde fortsatt tro på sin tidligere elev, men det skulle ikke vare lenge. Atkinson innså ganske snart at Cunningham ikke lenger var den eksplosive spilleren han en gang hadde vært.

Drept i tragisk bilulykke

Etter den korte flørten med United, var Cunningham innom en rekke klubber i Spania, Frankrike og England. I 1988 sikret han seg vinnermedalje i FA-cupen da Wimbledon banket Liverpool på Wembley, og like etter skrev han under for Madrid-klubben Rayo Vallecano. Det skulle bli hans siste stoppested som spiller. Året etter, den 15. juli 1989, omkom Laurie Cunningham i en bilulykke utenfor den spanske hovedstaden. Han ble 33 år gammel.

Sesong Totalt Liga FA LC EC Andre
1982/833-2-13-2-1

Powered by Labrador CMS