Jonathan SPECTOR

Forsvarer

IMG_6938

Fullt navn: Jonathan Michael Paul Spector
Født: 1. mars 1986, i Chicago, USA
Nasjonalitet: USA
Fra: Chicago Sockers, 1. juli 2003
Debut: CS, 8. aug. 2004; innb. Arsenal (n) 1-3
Siste kamp: FAC, 8. jan. 2005; Exeter (h) 0-0
Utlån: Charlton
Til: West Ham, 15. juni 2006; £500.000
Øvrige etter United: Birmingham, Orlando City
Landskamper/mål: USA 36/0

Chicago-fødte Jon Spector ble kåret til klubbens beste junior i 2003/04, og overbeviste stort da han fikk sjansen i et par kamper for førstelaget tidlig i den påfølgende sesongen. Likevel, konkurransen om forsvarsplassene ble for tøff for den unge amerikaneren, og etter en sesong på utlån til Charlton, ble han overført til West Ham for £500.000.

Uniteds speidere ble første gang oppmerksomme på Spector sommeren 2002. Han imponerte da med sikkert stopperspill for Chicago Sockers i den irske juniorturneringen Milk Cup. Samme år ble han invitert til et treningsopphold i Manchester, hvor han befestet inntrykket, og bare få måneder senere skrev han under en fireårskontrakt med effekt fra juli 2003.

Årets unge spiller

Etter overgangen til Old Trafford utmerket Spector seg fra første stund, først på juniorlaget, men ganske snart også på reservelaget.
Belønningen kom i form av plass på benken da førstelaget møtte Blackburn på Ewood Park mot slutten sesongen. Klubbens trenerstab kåret ham deretter til Årets unge spiller, før en strålende sesong ble avsluttet med VM-spill for USAs U17-landslag

Debuten

Jonathan Spector fikk sin fortjente førstelagsdebut, som innbytter i Charity Shield-oppgjøret mot Arsenal på Millennium Stadium i august 2004.
Men den virkelige ilddåpen kom to og en halv uke senere da han fikk tillit fra start, som venstreback i Champions League-kvalifiseringen mot Dynamo Bucuresti på Old Trafford.

I løpet av de neste seks dagene fikk han spille ytterligere to kamper i samme posisjon, og imponerte alle med sin ro og sitt overblikk, sine pasningsferdigher og gode fysikk.
Men så dukket den nybakte OL-vinneren Gabriel Heinze for første gang opp i Manchester. Da var veien tilbake til reservelaget kort for Jonathan Spector.

Utlånt og deretter solgt

Men manager Alex Ferguson hadde fortsatt klokkertro på den unge amerikaneren og lånte ham ut til Charlton for hele 2005/06-sesongen. Håpet var at året i London ville gi Spector verdifull erfaring som igjen ville bidra til å utvikle ham videre.

Men selv om han gjorde det bra på The Valley, ble ikke utviklingen som forventet. Når United i tillegg hentet Nemanja Vidic og Patrice Evra, ble det tett i køen foran unggutten mange hadde spådd ville slå til i den røde trøyen. Så tett at faren for ytterligere stagnasjon var overhengende.
Da West Ham kom på banen med et tilbud, ble det derfor, av hensyn til Spector selv, besluttet å la ham få fortsette karrieren i Øst-London – men nå på nordsiden av River Thames.

Sesong Totalt Liga FA LC EC Andre
2004/054-4-02-1-01-0-00-1-01-1-00-1-0

Powered by Labrador CMS