Facundo PELLISTRI

Vingspiller
Draktnummer: 28
Fullt navn: Facundo Pellistri Rebolloez
Født: 20. des. 2001, i Montevideo, Uruguay
Nasjonalitet: Uruguay
Høyde: 176 cm
Fra: Penãrol, 5. okt. 2020; 7,65 mill. pund
Kontrakt: 30. juni 2025 (+ ett års opsjon)
Debut:
Utlån: Deportivo Alavés
Landskamper/mål: Uruguay

Denne uruguayanske vingen var bare 18 år gammel da han på overgangsvinduets siste dag i oktober 2020, skrev under på en femårskontrakt med Manchester United. Samtidig sikret klubben seg opsjon på ytterligere ett år med Facundo Pellistri i spillerstallen.

På vei til Lyon

Overgangen til United kom overraskende på alle dem som hadde trodd at han var på vei til franske Ligue 1. Pellistris uruguayanske arbeidsgiver, Club Atlético Peñarol, ble imidlertid ikke enig med Lyon-ledelsen om betingelsene, og da dette kom United for øre, ble det fullt brudd i forbindelsen mellom Montevideo og den franske gastronomihovedstaden.

– Tekniker med riktig mentalitet

I en kommentar til overgangen, beskrev daværende United-manager Ole Gunnar Solskjær sin unge søramerikaner som «en som har alle de tekniske ferdighetene og den rette mentaliteten til å bli en toppspiller».

En mann for fremtiden…?

Til tross for Solskjærs lovord, er det likevel grunn til å tro at det vil ta sin tid før den unge Montevideo-gutten blir riktig klar for førstelagsspill på Old Traford. Det samme ble riktignok også sagt og antatt å være tilfellet i 1996, den gang Pellistris norske sjef ble hentet til Manchester fra Molde. Så hvem vet?
I den forbindelse kan det likevel være verdt å minne om at Pellistri er hele fem år yngre enn hva Solskjær var den gang han tok sine første prøvende skritt som nyutklekket Manchester United-spiller.

Reservelagsfotball, corona og utlån

Det ble naturlig nok ingen direkte overgang til førstelagsfotball for den unge uruguayaneren. Derimot fikk han raskt en smakebit på engelsk fotball ved å bli involvert med Neil Woods U23-mannskap. Totalt ble det åtte kamper og tre mål før han ble satt på sidelinjen med positiv corona-prøve.

I slutten av januar 2021, da han omsider var blitt friskmeldt og klar igjen, ble Pellistri utlånt til spanske Deportivo Alavés for resten av 2020/21-sesongen. Deretter ble avtalen forlenget til å gjelde i ytterligere en sesong.

Mislykket opphold

En og en halv sesong i Spania kan ikke på noen måte sies å ha vært vellykket. Kun elleve kamper fra start (byttet ut i samtlige) og 22 innhopp er alt annet enn betryggende tall for en spiller som er tiltenkt en fremtidig rolle på Old Trafford. Det er heller ikke det faktum at Pellistri verken har bidratt med scoringer eller assists i løpet av halvannet år.

Da er det langt mer betryggende å vite at han i 2022 har fått fire landskamper for hjemlandet Uruguay.

Tilbake til spilleroversikten