Dylan LEVITT

MIdtbane

Fullt navn: Dylan James Christopher Levitt
Født: 17. nov. 2000, i Bodelwyddan, Wales
Nasjonalitet: Wales
Høyde: 181 cm
United-akademiet: 1. juli 2017
Debut: EL, 28. nov. 2019; Astana (b) 1-2
Siste kamp: EL, 28. nov. 2019; Astana (b) 1-2
Utlån: Charlton Athletic, NK Istra 1961, Dundee U.
Til: Dundee United, 7. juli 2022; £320.000
Landskamper/mål: Wales

Ung waliser som gikk gradene i Uniteds ungdomssystem, men som etter utlån til Dundee United, valgte å skrive under på en toårskontrakt med den skotske Premier League-klubben.

Levitt kom til Manchester United allerede som 8-åring i 2009, og fikk altså 13 år på Old Trafford, før konkurransen om plassene til slutt ble for hard for den unge waliseren. Synd, fordi hans gode fotballhode gjorde ham til en spennende spiller å følge utviklingen til. Med evnen til å slå de riktige pasningene, ble han gjerne sammenlignet med selveste Michael Carrick.

Levitt fikk etter hvert sin førstelagsdebut da han stilte til start i Europa League-møtet med kasakhstanske Astana i november 2019. Det skulle vise seg å bli hans eneste førstelagsopptredenen i United-drakt.

Wales-debut og utlån

Nær ti måneder senere, den 3. september 2020, fikk han så sin A-landslagsdebut da hjemlandet Wales vant 1-0 i Nations League-møtet med Finland i Helsinfors.
Fem dager etter denne landslagsdebuten fulgte det utlån til Charlton Athletic.

Korona-smittet
Klubbene ble opprinnelig enige om et sesonglangt utlån, men slik skulle det ikke gå. Etter å ha blitt smittet med koronaviruset ble oppholdet i Sør-London tilnærmet mislykket, og allerede i januar 2021, etter kun fem opptredener for London-klubben, returnerte han til Manchester.

En måned senere, 15. februar, bekreftet United at den unge midtbanespilleren ville tilbringe resten av sesongen i Kroatia, nærmere bestemt i NK Istra 1961, en klubb som kjempet for overlevelse i den kroatiske toppdivisjonen. Her ble det ni bidrag på tre måneder, og fornyet kontrakt for Istra.

Årets spiller i Dundee United

Vel tilbake i Manchester etter tre måneders utenlandsopphold, ble Levitt igjen lånt ut, denne gang til Dundee United, hvor den unge waliseren ble en stor suksess. Etter 29 oppptredener og seks mål for skottene, ble han til alt overmål kåret til klubbens beste spiller.

Solgt

Suksessen i Dundee United gikk ikke upåaktet hen. Sommeren 2022, viste flere klubber, deriblant Derby County og Cardiff City, interesse for Uniteds walisiske landslagsspiller. Men ingen av dem fikk napp. Isteden endte det med retur til Skottland, og nettopp Levitts tidligere låneklubb, Dundee United.

7. juli fulgte bekreftelsen på at Old Trafford-karrieren var over for den unge waliseren, som skrev under på en toårsavtale med skottene. Ifølge Transfermarkt.co.uk ble overgangsbeløpet fastsatt til 320.000 pund.

Sesong Totalt Liga FA LC EC Andre
2019/201-0-00-0-00-0-00-0-01-0-00-0-0

Powered by Labrador CMS