Charlie SAVAGE

Midtbane

Manchester United v BSC Young Boys: Group F - UEFA Champions League

Fullt navn: Charlie William Henry Savage
Født: 2. mai 2003, i Leicester
Nasjonalitet: Wales
Høyde: 182 cm
United-akademiet: 1. juli 2019
Debut: CL, 8. des. 2021; Young Boys (h) 1-1
Siste kamp: CL, 8. des. 2021; Young Boys (h) 1-1
Utlån: Forest Green
Til: Reading, 22. juli 2023
Landskamper/mål: Wales U21

Sønn av Robbie Savage, den tidligere Leicester-, Birmingham-, Blackburn- og Derby-spilleren som var medlem av Uniteds berømte juniorlag, Class of ’92, som vant FA Youth Cup i 1992.

Men selv om faren ble engelsk juniormester, for øvrig sammen med blant andre David Beckham og Gary Neville,  oppnådde han aldri det sønnen gjorde.

United-debut

8. desember 2021 fikk nemlig junior æren av å debutere for Manchester Uniteds førstelag. Anledningen var Champions League-oppgjøret med sveitsiske Young Boys på Old Trafford.

Med fader Robbie stående på sidelinjen som ekspertkommentator for BT Sports, ble hans 18 år gamle sønn sendt utpå fra benken til noen få, men like fullt minneverdige, minutters ilddåp for rødtrøyene. Det ingen visste på det tidspunktet, var at den lovende midtbanespilleren ikke skulle få flere enn denne ene offisielle opptredenen for rødtrøyene.

Utlån og farvel etter 15 år

Likevel forble unge Savage på Old Trafford som et verdifullt medlem av klubbens U21-mannskp.
Da han fra januar 2023 og ut sesongen tilbrakte tiden på utlån i den lille League One-klubben Forest Green Rovers, hadde han imidlertid trukket i rødt for siste gang. Det vil si, hans aller siste opptreden ble den uoffisielle treningskampen mot Leeds på Ullevaal den 13 juli, da han til og med fikk bære kapteinsbindet gjennom hele 2. omgangen. Det kom derfor temmelig overraskende da Charlie Savage selv, bare ni dager senere, meldte på Twitter at han hadde skrevet under for Reading.

Dermed var Old Trafford-karrieren over, etter hele 15 år i klubben. Ikke dårlig for en bare 20 år gammel midtbanespiller, som avsluttet Twitter-meldingen sin slik:

– Å få debutere for førstelaget på Old Trafford i Champions League er det stolteste øyeblikket i mitt liv så langt. Det oppfylte en stor barndomsdrøm og var mer enn jeg noen gang hadde forventet. Jeg er også stolt over å ha fått avslutte United-karrieren ved å lede laget som kaptein mot Leeds. Det ga meg en eventyrlig avslutning [på United-karrieren].

P.S.:

I forbindelse med overgangen skal United ha sikret seg en klausul som gir klubben rett til del av overgangssummen ved et eventuelt senere videresalg.

Sesong Totalt Liga FA LC EC Andre
2021/220-1-00-0-00-0-00-0-00-1-00-0-0

Powered by Labrador CMS