Spillerbørsen: – For en førjulspresang fra lagets yngste alv

MANCHESTER: Én elendig omgang ble glemt på ti enestående minutter. Hovedrollen i julespillet i 4-0-seieren mot AZ ble spilt av Mason Greenwood.

Sergio Romero – 6
Videre til utslagsrundene uten å slippe inn mål i Europa League. En god redning, et par enkle, og noen svake utspill.

Ashley Young – 6
Det går i rykk og napp med 34-åringen, både defensivt og offensivt. Et hodeløst vendingsforsøk på egen 5-meter som kunne gitt ham plass på «Wall of Shame» på Old Trafford. Etter hvilen banker han i gang målfesten med det forløsende 1-0-målet i samme målgård – hans andre scoring i 2019.

Axel Tuanzebe – 5.5
Sliter voldsomt med enkle oppspill på egen banehalvdel som gang på gang går til takknemlige AZ-spillere. Det må lukes bort hvis han skal true plassen til Victor Lindelöf. Løfter seg i andre omgang sammen med resten av laget, og har god kontroll på det nederlenderne prøver seg på i bakrom.

MAGUIRE-MAKKER: Axel Tuanzebe og Harry Maguire dannet midtstopperparet mot AZ.

Harry Maguire – 6
En helt grei kamp, selv om AZ får styre store deler av førsteomgangen. Bidrar med både headinger og innlegg på banehalvdelen til AZ. Byttes ut på 4-0 etter en drøy time.

Brandon Williams – 6
Ikke like involvert offensivt som vi har sett tidligere, uten at det nødvendigvis er 19-åringens egen skyld. Spiller stadig på seg selvtillit.

James Garner – 6.5
Lovende takter fra 18-åringen. Uredd, ber om ballen, styrer og dirigerer. Samtidig domineres han og Matic i senk før pause. Vinner ballen før 2-0-målet.

MIDTBANETALENT: 18-årige James Garner har fått spilletid i Europa League denne sesongen.

Nemanja Matic – 5
Spiller sin første kamp på 70 dager. Går det like lenge til neste gang? Dette var i alle fall ikke et overbevisende comeback av 31-åringen. Har lite ball, og når han først har den går det for tregt.

Mason Greenwood – 8
For en førjulsgave fra lagets yngste alv. 18-åringen scorer to ganger og skaffer straffe på seks minutter. Viser igjen hvilken målsnik han er. En målteft Solskjær må beundre. Bare Marcus Rashford har flere scoringer denne sesongen. Involvert i seks av åtte mål hjemmebane i Europa League.

Juan Mata – 7
Spanjolen symboliserer den enorme forskjellen på de to omgangene. Ineffektiv før pause, men finner sitt habitat når målene renner inn. Til og med Mata ble nok overrasket over at han fikk målgivende på 1-0. Sikker fra straffemerket på 3-0.

Andreas Pereira – 6
Får prøve seg på venstrekanten, men Pereira gjør ikke akkurat krav på den plassen heller. Leverer riktignok kampens C-moment ved hjørneflagget før 1-0-scoringen og lykkes nesten med en lignende variant senere i kampen også.

FRISPARKFORSØK: Andreas Pereira hadde flere skuddforsøk mot AZ.

Anthony Martial – 5.5
Får ikke være med på målfesten, men kan takke seg selv når han ikke sender United i ledelsen like etter hvilen. Til franskmannens forsvar får han ikke mye å jobbe med når United angriper uten balltempo i første omgang.

Tahith Chong – 6
Får prøve seg på høyrekanten. Stoppes på en kontring som kunne blitt farlig.

Phil Jones – 6
Styrer gruppeseieren i havn sammen med Tuanzebe når Maguire får hvile.

Ethan Laird – 6
Den talentfulle høyrebacken får sine første minutter på Old Trafford når målfesten er over.