– Verdensklasse som Beckham med Ronaldos teknikk

DETTE LIGGER BAK VURDERINGENE: – Feilfri 1. omgang, så godt som full kontroll, 2-0 i sjanser og det ikke å slippe til sjanser imot på Stamford Bridge er meget imponerende. Så mer trøbbel etter pause, spesielt i første halvdel av 2. omgang. Mitt inntrykk var at det var mest lagtaktisk, ikke enkeltspillere, selv om 1-1 kom etter igjen svakt samspill mellom Maguire og Lindelöf. Mot Palace tapte svensken duellen uten at Maguire tok ut dybde. Nå var det motsatt. Men United reiste seg, la om formasjon, ble bedre og så var det til slutt verdensklasse som avgjorde – fra en Marcus Rashford som ikke akkurat var verdensklasse foruten scoringene i denne kampen.

Sergio Romero – 6,0
Absolutt ingenting å gjøre før pause, og egentlig lite å få gjort med kanonkula til 1-1. Helt greit, men ingenting ekstraordinært i denne.

Victor Lindelöf – 6,5 (ut mot Martial 66)
Feilfri 1. omgang. Ikke nødvendigvis så mye involvert, men god én-mot-én og prikkfritt samarbeid med Maguire sentralt og Wan-Bissaka på vingbacken slik at Chelsea ikke skapte en sjanse. Mer kaotisk etter pause, og minus for at han ikke tok ut dybde før 1-1 da Maguire tapte hodeduellen. Det var Palace-kampen om igjen – bare med motsatte roller.

Harry Maguire – 6,5
Samme som Lindelöf, egentlig. Forskjellen var at han i større grad brukte pasningsfoten, med noe varierende hell. Et par gode forsøk og et par mindre gode forsøk, men tapte hodeduellen og kom på etterskudd før 1-1. Et lite minus der.

SÅ SKJEDDE DET IGJEN: Det var perfekt før pause, men Harry Maguire og Victor Lindelöf må ta en prat om det som skjedde før 1-1-målet.

Marcos Rojo – 7,5
Bare én feil mot Liverpool, men den ble ødeleggende. Så feilfri igjen mot Chelsea i denne før pause, og jeg vil nesten si feilfri etter pause også. Det var Lindelöf og Maguire som rotet det til på 1-1, og argentineren ryddet flere ganger opp i siste liten inne i eget felt. Fremstår nesten som en ny spiller når han spiller som dette – helt uten den til tidvis hodeløse villskapen vi så og fryktet tidligere.

Aaron Wan-Bissaka – 7,0
Flink til å være med på det offensive presset, og svært god til å ta ut folk – og takle – på sin side av banen. Rett og slett trygg. Spesielt god før pause. Grei nok etter, da det ble en større jobb bakover på banen enn fremover.

Brandon Williams – 6,5
Det beste man kan si: Jeg tenkte egentlig ikke en eneste gang på at dette bare var hans tredje kamp fra start for United, og som i alle de andre kampene – han spilte seg også opp underveis. Så var det litt kaotisk på hans side en periode etter pause, men min mening er at det var mer kollektivt, hvordan vi var satt opp, enn skylden til en enkeltspiller.

SPILTE SEG OPP: Brandon Williams har en positiv egenskap – han har ve spilt seg opp i hver av kampene han har fått for United denne sesongen.

Scott McTominay – 7,5
Rufsete start, et noe urovekkende tidlig gult kort i den perioden, men spilte seg stort opp. Turte å fortsette å pirke i Chelsea-spillerne og gjorde en ekstremt viktig jobb slik at United kunne kontrollere mye av 1. omgangen og til slutt også hevet seg etter byttene i 2. omgang. Også en sjanse, da skuddet hans fra 12-13 meter gikk et par meter uenfor.

Fred – 6,5
Solid nok igjen. Han blir nok ikke alles favoritt, brasilianeren, men gjør rett og slett jobben, bidrar offensivt og defensivt og jobber på, selv om det mye av veien er jevnt med skjønnhetsfeil. Skal ha pluss for at han står på som han gjør – og dermed også vinner frisparket som gir 2-1.

Jesse Lingard – 6,0 (ut mot Lingard 67)
Positiv før pause. Mange stiller et stort spørsmål ved navnet hans, men var før pause den av Uniteds offensive spillere som var mest involvert i Uniteds offensive forsøk. Slik har det ikke alltid vært med Lingard, men gjorde jobben en 10er i United nå er nødt til å gjøre nå. Hadde også noen helt ok kombinasjoner, men forsvant mer ut av det da United slet litt med å demme opp, spesielt på venstresiden, det første kvarteret etter pause.

Daniel James – 6,5
Skaffet straffen som Rashford scoret på og la corneren som sørget for Uniteds andre sjanse før pause, McTominays avslutning. Skal ha stort pluss for initiativet som ga straffen, og at han med litt plass på ball nesten alltid får noe til å skje. Likevel ikke så involvert i denne.

BIDRO TIL SEIEREN: Daniel James ordnet straffen som ga 1-0 mot Chelsea.

Marcus Rashford – 7,5 (ut for Young 80)
Straffemål. For United er jo det et ekstra stort pluss denne sesongen. Så et verdensklasse-frispark, som Beckham på sitt beste, han elsket jo å sette dem fra litt ekstra langt hold, som denne var, fordi han trengte de ekstra meterne på å få skuddene ned. Samtidig var jo teknikken som Ronaldo. Resten av kampen: Ikke akkurat hans beste, men to mål og sender jo dermed United videre. Det er kvalitet – og jeg legger ikke skjul på at det er nettopp de matchavgjørende involveringene som sender ham så høyt opp i denne. Ellers ville han vært en av de svakeste.

1-0: Så happy var gutta etter straffemålet i 1. omgang.

Anthony Martial – 6,0 (inn for Lindelöf 66)
Fikk til lite i den perioden han var på. Så litt tegn på dårlig kroppsspråk før han til slutt skrudde en avslutning like utenfor bortre kryss. Men byttene bidro likevel positivt for Uniteds del. Det betyr også noe.

Andreas Pereira 6,0 – (inn for Lingard 67)
Som Martial – fikk ikke til så altfor mye på den halve omgangen han fikk. Men også – det ble bedre etter omleggingen til 4-2-3-1.

Ashley Young (inn for Rashford 80) spilte for kort tid til å få karakter.