Sjelden har en fransk åpning vært vakrere

Anthony Martial og Paul Pogba styrte showet da United slo Everton på Old Trafford.

Anthony Martial og Paul Pogba stjal overskriftene på en dag der Manchester United slo tilbake etter tapet mot Juventus i midtuken.

United tok en uhyre viktig 2-1-seier mot Everton etter tidvis lekker angrepsfotball. Selv om Mourinhos mannskap fikk noen nervepirrende minutter på tampen, var det en fortjent seier til United, en seier som strengt tatt burde vært større.

Manchester United 2–1 (1-0) Everton

Old Trafford, Premier League

Mål: Paul Pogba (17), Anthony Martial (Pogba, 48), Sigurdsson (76, straffe)

Manchester United: De Gea, Young, Lindelöf, Smalling, Shaw, Fred (Lingard 94), Matic, Pogba, Mata (Herrera 84), Rashford (Lukaku 64), Martial.

Everton: Pickford, Digne, Keane, Zouma, Coleman, Guye (Lewis 77), André Gomes, Sigurdsson, Walcott (Tosun 78), Bernard (Lookman 61), Richarlison.

Slik vurderer united.nos Bjarte Valen spillernes innsats mot Everton.

David de Gea – 6,5
Stødig på det lille Everton hadde å by på før pause og hadde bra kontroll også etter hvilen. Reddes av en hjelpeløs avslutning fra Bernard i starten av 2, omgang. Sjanseløs på straffen til Sigurdsson og hadde ro i hektiske sluttminutter.

Ashley Young – 6,5
Innledet oppløftende. Kompromissløs og knalltøff takling etter drøye halvtimen og trygg i det meste han gjorde. Får trekk for å oppheve offsiden da Bernard fikk en kjempesjanse i starten av 2 omgang.

Chris Smalling – 5
Jubilanten spilte sin United kamp nummer 300 og fikk tidlig et kort av dommer Moss. Uheldigvis var det gult og Smalling måtte bruke kløkt resten av kampen. Det holdt frem til det var et kvarter igjen da han satte inn en hodeløs takling og forårsaket straffe. Heldig som ikke blir vist ut med gult kort nummer to i den situasjonen. Uniteds svakeste i jubileumskampen.

Victor Lindelöf – 7
Slurver med pasninger innledningsvis, men spiller seg bokstavelig talt opp når United begynner å trille ball og faktisk spille fotball. Den stilen kler Lindelöf. Flink til å lese spillet og sterk i kroppen. Er inne i en god periode nå og bankers på laget.

Luke Shaw – 6
Lit slurvete og trøblet med markeringen da han lot Gomes heade fritt på en corner før kvarteret var spilt. Trøblet med å få skikkelig kontroll på Walcott, men fikk gradvis bedre kontroll. Har selvtillit nok til å være med i angrep.

Fred – 6,5
Virket utilpass  i innledningen. Mistet ballen for ofte og gikk seg fast. Ble bedre da han begynte å gjøre ting enkelt. Spiller seg opp utover i kampen. Har et bra skuddbein som burde testes oftere. Erstattet av Lingard på overtid.

Nemanja Matic – 6
Trøblet med Sigurdsson og klarte ikke å markere seg før pausen. Mer komfortabel etter hvilen, men uten å briljere. Likevel langt bedre enn mot Juventus.

Paul Pogba – 8
Er den som tar tak i midtbanen til United før pause. Flink til å variere spillet og god til å finne Martial på venstrekanten, noe som blant annet var foranledningen til straffesituasjonen før pause. Svak straffe, men er heldigvis våken på returen som han sender enkelt i mål. Er flink til å se ting andre ikke ser, og pasningen til Martial i forkant av 2-0 var både enkel og utsøkt på samme tid. Nær ved å sette inn 3-0 og serverer glimrende til Lukaku som burde punktert kampen.

Juan Mata – 7
Leken og smart i valgene i starten. Fikk en strålende sjanse på en heading før 20 minutter var spilt, men headingen var for svak. Kamper der United dominerer spillet kler Mata, og dette var intet unntak.

Anthony Martial – 8
Alltid farlig med ballen i beina. Vakre detaljer i forkant av Matas heading etter snaue 20 minutter. Skaper trøbbel på venstrekanten igjen og igjen og skaffet straffe da Gueye stoppet ham på ulovlig vis. Flink til å skaffe seg rom og plass på venstrekanten og relasjonene mellom de to franskmennene var meget gode. Nydelig scoring til 2-0 som fortjener glass og ramme. Litt mer anonym mot slutten, og får en liten smekk på hånden for å ha brent en eventyrlig mulighet på slutten alene med Pickford.

Marcus Rashford – 6
Fikk tillit på topp da Romelu Lukaku endelig fikk hvile. Selv om ikke Rashford klarte å utrette all verden, ble United et mye mer spillende lag da det ikke bare ble slått langt på Lukaku. Fikk en fin sjanse alene med Pickford, men avslutningen fra skrått hold ble for svak. Erstattet av Romelu Lukaku med 25 minutter igjen. Jobbet hardt uten å få lønn for strevet.

Romelu Lukaku – 5,5
Fikk en glimrende sjanse til å sette inn 3-1, men headingen var for svak. Jobber og sliter på topp, men har ikke flyt om dagen.

Ander Herrera og Jesse Lingard spilte for kort tid til å få karakter.

Hvem mener du var best? Gi dine karakterer til gutta her.