– Nærmer seg en ny kamp fra start i ligaen igjen

BAKGRUNNEN FOR BØRSEN: – United spiller ingen stor kamp, men slipper egentlig ikke til særlig med sjanser og har mye trøkk, i alle fall etter pause. Offensivt så lugger det imidlertid hele veien, det er en haug med svake skuddforsøk og foruten 1-1-målet så skapte ikke United veldig mye etter at de kom under. Det er for dårlig, og det går spesielt utover de offensive spillerne i denne børsen.

David de Gea – 5,0
Baklengsmålet skulle selvsagt blitt tatt av VAR, men da det ikke skjedde så er det samtidig lett å si at han ikke overbeviste i duellen – og må dermed også straffes her. Egentlig lite å gjøre og bare en ordentlig fin redning i kampen, på Iwobis skudd seks minutter før full tid.

Aaron Wan-Bissaka – 5,5
Grei jobb defensivt før pause, noen veldig deilige taklinger etter pause, men jeg kommer ikke unna at United i kamper som denne skriker etter mer fra backene sine – og Wan-Bissaka leverte egentlig veldig lite offensivt. Hans offensive bidrag ble oppsummert da Fred spilte han helt fri på høyrekanten mot slutten, men hvor innlegget likevel aldri kom forbi første forsvarer.

Victor Lindelöf – 5,5
En glimrende pasning som ga sjanse til Rashford før pause. Var også mannen som startet angrepet som ga sjanse etter 17 sekunder, men så ble det selvmål etter at De Gea ble hindret på corneren og ballen da traff ham rett bak. Mye mer rufsete etter pause, spesielt mot to gode Everton-spisser, selv om bortelaget skaper svært lite totalt i kampen.

Harry Maguire – 5,5
Forsøkte å ta med seg ball fremover noen ganger, men det ble veldig lite ut av det. Som vanlig nær, men ikke nær nok, på en del dødballer og cornere. Flyttet fremover mot slutten og bidro til noe trøkk, men som på det meste annet for ham i kampen – null sluttprodukt.

Luke Shaw – 5,5
En fryktelig klarering i perioden rett før 0-1, da United var svake, men også med offensivt et par ganger før pause. Et godt skudd etter pause, og villig med offensivt, da, men foruten ved det nevnte skuddet så stoppet det som regel opp på 20 meters hold.

Fred – 7,0
Uniteds beste sammen med midtbanepartneren sin før pause, Uniteds beste etter pause og dermed også totalt sett av de som startet. Gjør, som så ofte i det siste, mye fornuftig med ball, er med defensivt og offensivt gjennom hele kampen, en stor motor, og som jeg skrev etter City-kampen – nå ser han faktisk ut som om han er verdt det vi kjøpte ham for. Virker veldig komfortabel i rollen.

Scott McTominay – 6,0
Gikk i dueller, vant dueller, tapte dueller, og misbrukte noen skuddsjanser. Ganske sentral før pause, men litt mer anonym etter.

KJEMPET: Men denne gangen gikk det ikke alltid veien for Scott McTominay.

Daniel James – 5,0 (ut for Mata 86)
Et skudd fra skrått hold etter McTominays pasning, men ellers altfor lite med før pause. Målgivende til Greenwood etter pause, men også flere svake skuddforsøk. Ingen god kamp for waliseren, selv om han ble flyttet over til venstresiden utover i 2. omgang.

Jesse Lingard – 4,5 (ut for Greenwood 65)
Nesten etter bare 17 sekunder da han vendte på en femøring i feltet, men ellers løpende mye imellom i en svak 1. omgang fra alle Uniteds offensive spillere. Etter pause ble han truffet i hodet av James, men var ellers altfor usynlig. Ingen god bursdagskamp.

Marcus Rashford – 4,5
En sjanse, etter Lindelöfs pasning, før pause og et par småspennende frispark, men ellers ble det med flere forsøk på så små marginer at det ikke gikk. Byttet mye posisjoner i kampen, men fant seg aldri til rette. Sjeldent svak til ham å være den siste tiden.

Anthony Martial – 4,5
Nesten ikke å se før pause. Forsøkte å bytte posisjon med Rashford, men uten at det hjalp. Litt mer med etter pause, men sjeldent god der han skulle vært god – i eller rundt 16-meteren.

Mason Greenwood – 7,0 (inn for Lingard 65)
Hva er det man ønsker fra en innbytter? Jo, at han skal utgjøre en forskjell. Greenwoods mål var nok en gang en perfekt avslutning, og også god med de fleste andre involveringene sine. Står kun med en kamp fra start i ligaen denne sesongen (Spurs), men nærmer seg en ny kamp fra start igjen i ligaen med denne formen,

Juan Mata (inn for James 86) spilte for kort tid til å få karakter.