Skuff

Knapt mulig å finne et eneste lyspunkt

David de Gea – 3.5
God redning etter bare tre minutter, men sjanseløs på scoringen da Foden sendte vertene i føringen. Våken på et fantastisk langskudd fra De Bruyne, men det var en mager trøst. Kan imidlertid ikke lastes for noen av scoringene, men bør styre forsvaret bedre. Grusom dag på jobben.

Diogo Dalot – 3
Fikk gult kort etter halvannet minutt og spilte med høye skuldre. Da var det ingen fordel at han skulle bryne seg på en leken Jack Grealish. Slet blytungt hele kampen.

Raphaël Varane – 3
Franskmannen som vanligvis er suveren til å lese spillet havnet på mellomdistanse på Fodens scoring. Fikk en skade i ankelen og var åpenbart hemmet av den skaden da Haaland fikk sette inn 3-0. Måtte gi seg etter knappe 40 minutter.

Lisandro Martínez – 3
All den tryggheten vi har sett fra argentineren var borte vekk. På mellomdistanse hele tiden i et forsvar som ikke hang sammen. Havner på etterskudd også etter pause.

Tyrell Malacia – 3
Uheldig som ikke klarer å avverge 2-0-scoringen. På etterskudd på 4-0 da han ikke rakk å stoppe Foden. Fikk en særdeles vanskelig oppgave i sitt første Manchester-derby. Med et gult kort ble han ofret i pausen.

Manchester City v Manchester United - Premier League
FÆL DAG PÅ JOBBEN: Tyrell Malacia fikk en særdeles vanskelig oppgave mot Barnardo Silva og City. Den unge nederlenderen ble tatt av i pausen.

Scott McTominay – 3
Fikk fornyet tillit på midten til kampen mange lurte på om Ten Hag ville finne plass til Casemiro. Vartet opp med en livreddende blokkering etter bare tre minutter. Fant seg imidlertid aldri til rette på midten og mistet ballen upresset i flere farlige posisjoner. Sjanseløs i duellen mot Haaland på 2-0. Det er lett å være etterpåklok, men det spørs om ikke Casemiro burde startet denne kampen

Christian Eriksen – 3
Klarte aldri å få kampen inn i sitt spor. Merkelig nok så det ut til at det var Eriksens jobb å passe Haaland på corneren i forkant av 2-0-scoringen. Det kunne aldri gå bra. Klarte aldri å få kontroll på verken ballen eller kampen. Bare å glemme denne kampen først som sist.

Antony – 4
Hans første byderby i Manchester og brassen var totalt usynlig før pause. Ti minutter etter pause viste han hva som bor i ham. Nydelig scoring ut av nesten ingenting og får et lite pluss for det. Utover det så vi veldig lite til ham.

Bruno Fernandes – 3
Hvor var kapteinen som har pisket spillerne til innsats i de forrige kampene? Usynlig og ute av stand til å prege kampen. Grusom i likhet med resten av laget.

UTKLASSET: Bruno Fernandes klarte ikke å hamle opp med Ilkay Gündogan og Citys midtbane.

Jadon Sancho – 3
Tilbake mot klubben der han gikk gradene i akademiet. Blant dem som forsøkte på smarte valg før pause, men ga ballen bort altfor ofte. Forsvant helt og ble erstattet av Fred.

Marcus Rashford – 3
Tilbake etter skade og fikk sjansen på topp. Tanken var åpenbart at Rashford skulle true bakrom, men City hadde ingen problemer med å temme Rashford. Virket veldig rusten.

Victor Lindelöf – 3.5
Kom inn akkurat tidsnok til å se City banke inn mål nummer fire. Ting ble ikke veldig mye bedre etter hvilen.

Luke Shaw – 3.5
Kom inn i pausen for en småsvimmel Malacia. Opphever offsiden når Foden får sitt hattrick.

Casemiro – 4
Håpløs kamp å komme inn i. Fikk utrettet relativt lite. Forståelig nok.

SNART INN FRA START: Casemiro og Anthony Martial kunne ikke gjøre stort for å redusere en ydmykende ettermiddag mot City.

Anthony Martial – 6
Våken som lukter returen og stanger inn Uniteds andre. Setter inn Uniteds tredje på straffe like før slutt. Om dette ble en ydmykelse for United, så kan to mål ha hatt en liten positiv effekt for Martial.

Fred– 4.5
Lite brassen kan gjøre annet enn å prøve å bidra til å redusere ydmykelsen. Det klarte han delvis siden United vant 2. omgang.