«I denne finalen hadde du virkelig fortjent mer, Millie»

Sett din egen børs øverst i saken før du kan kikke på vår børs under.

Sett din egen børs her:

Mary Earps – 6,5
Strålende redning via stolpen på Chelseas ene sjanse før pause, og også trygg med ball i beina de gangene Chelsea stod høyt. Stod også rett på en god Chelsea-sjanse etter pause, men dessverre sjansesløs på målet.

Ona Batlle – 7,0
Hadde ligaens assistkonge, Guro Reiten, i lomma i 1. omgang, og skal ha pluss for det, selv om det da gikk litt på bekostning av offensiven. Fikk noe mer problemer på defensiven etter pause. Så kunne hun gjort det helt store og skaffet 1-1, da hun dro seg forbi back, gikk inn i feltet, fant Alessia Russo, men uten at Russo klarte å utlikne.

Maya Le Tissier – 6,0
Lenge bunnsolid. Det tok 40 minutter før vi så Sam Kerr, og var også presis i oppspillsfasen. Ble dessverre den som opphevet offsiden da Chelsea tok ledelsen, og i mye mer trøbbel, blant annet rundlurt av Sam Kerr, da United mot slutten sjanset med å sende spillere fremover og stopperne dermed havnet i flere én mot én-dueller.

matalet

Millie Turner – 7,5
Dominerte i dueller og med fysikken sin. Tok Kerr ut hver eneste gang de to kom i en tett duell, og var også en trussel på offensive dødballer. Hadde én av Uniteds to sjanser før pause, da hun kriget i feltet og headet også mot mål (og utenfor) på et Zelem-frispark like før pause. Hvis det var én som fortjente noe annet enn tap utpå der så var det Turner.

Hannah Blundell – 6,0 (ut mot Mannion 79)
Havnet ofte i én mot én-dueller mot tidligere United-spiller Lauren James. Ble lurt en gang, men får godkjent pluss for defensiven. Manglet offensivt.

Katie Zelem – 5,5
Skapte nok en gang et par muligheter med den presise innleggsfoten sin, men kapteinen forsvant helt ut av kampen i den perioden Chelsea ble bedre etter pause, da det virkelig var behov for en kaptein som tok tak. Mot slutten fungerte heller ikke den gode foten like bra.

zelem1

Hayley Ladd – 6,0 (ut mot Thomas 90+1)
Veldig god innledningsvis, da United dominerte kampen. Bidro da med flere brudd midt i banen, og vi så det samme gjennom 2. omgangen. Gjorde sånn sett den jobben hun er der ute for å gjøre.

Nikita Parris – 7,0 (ut mot Williams 61)
Er aggressiv og en kriger, og fikk ved flere anledninger betalt for det før pause – mest da hun ropte på straffe da hun ble dratt ned på vei inn i feltet på overtid i 1. omgang. Dessverre mente dommeren forseelsen skjedde utenfor. Også sentral da det åpnet sg en gang tidlig i 2. omgang, bare for at innlegget i stedet for sjanse endte med corner. Egentlig litt uheldig som blir byttet ut, men samtidig var det ventet – siden Galton, Toone og Russo er større stjerner.

Ella Toone – 4,5 (ut mot Garcia 79)
Kom til et par gode posisjoner tidlig, men ble rett og slett for enkel å lese i sistetrekket. Fremstod skuddredd, og skulle småspille seg inn til mål, til tross for at hun havnet i flere gode posisjoner. Også avblåst for offside da United trodde de hadde gjort 1-0 allerede etter 20 sekunder.

Se videosammendrag her:

Leah Galton – 5,5
Var dessverre mye mindre involvert enn vi er blitt vant til, men satte altså ballen i mål etter bare 20 sekunder, bare for at det ble avblåst for offside i forkant. Skulle også gjort 1-0 etter 37 minutter, men dessverre altfor dårlig midt foran mål og ganske så umarkert. Kunne også utliknet i 90+6, men marginene var ikke på Uniteds side.

Alessia Russo – 5,5
Spilte stort sett med ryggen mot Chelseas mål, men United maktet samtidig på den måten, med Russo sentral i oppbyggingen, å først skape muligheten da 1-0 etter 20 sekunder ble avblåst for offside, og så skapte hun sjansen som Galton burde scoret på etter 37 minutter, etter et raid og innlegg fra høyrekanten. Kunne utliknet etter et herlig Batlle-raid på tampen, men bommet.

Rachel Williams – 5,0 (inn for Parris 61)
Løp og kjempet, men klarte dessverre ikke å gjøre United bedre. Kom også inn i en periode United generelt ikke var så gode i.

Lucia Garcia (inn for Toone 79), Aoife Mannion (inn for Blundell 79) og Martha Thomas (inn for Ladd 90+1) spilte for kort tid til å få karakter.