«Fasiten: 70 millioner var SÅ verdt det»

Sett din egen børs øverst i saken før du kan kikke på vår børs under.

Sett din egen børs her:

David de Gea – 7,0
Chelsea kom til flere store sjanser før pause, men samtlige avslutninger gikk utenfor. Etter pause fikk han imidlertid vist noen gode redninger, men enda bedre – bunnsolid opptreden og våkenhet i alle faser av spillet frem til United tømte seg helt på tampen slik at Joao Felix fikk sette et trøstemål.

Aaron Wan-Bissaka – 6,5
United som lag – og Wan-Bissaka da i sin rolle – slet en del med Chelsea-spillerne Mudryk og Hall, men Wan-Bissaka skal likevel ha for at han var positiv med ball og angrepsvillig. Burde scoret da han ble spilt nærmest alene med keeper litt skrått av Malacia.

Raphaël Varane – 7,0
Fantastisk pasning som bare et svakt Martial-touch ødela for en mulig målgivende. Ryddet også fint opp i egen boks noen ganger, men samtidig også en del av et United-forsvar som altfor ofte var på gyngende grunn – hvor Varane og de andre rett og slett var ordentlig på hæla. Jeg slet nesten litt med å sette børsen på forsvarerne, fordi flere gjorde gode ting individuelt, men for ofte mener jeg at de var litt all over the place og ikke gode nok mot et Chelsea-lag som burde scoret mye mer enn ett mål. Det må de også straffes for.

varaa

Victor Lindelöf – 6,5
Slet både i duell- og posisjoneringsspillet før pause denne gangen. Jeg hadde ham da litt under pari, men begynte 2. omgang med en herlig gjenvinning som burde endt i scoring og leverte en 2. omgang til 7-tallet hos meg.

Luke Shaw – 5,5 (Ut mot Malacia 46)
Slet overraskende mye defensivt, da Madueke og Chelsea-spillerne for ofte løp bak ham eller rundt ham. Heller ikke så altfor stor trussel offensivt. Likevel noe overraskende tatt av banen i pausen.

Casemiro – 8,5
Først et strålende hodestøt til 1-0, så flere fine gjenvinninger, før han åpnet hele Chelsea-forsvaret, slik at Sancho og Martial kunne ordne 2-0. En litt roligere 2. omgang, men for Casemiro betyr det fortsatt fine taklinger og gode pasninger. Stod dermed igjen frem som den STORE spilleren da United virkelig trengte det. United betalte dyrt for ham, men med en tittel, Champions League-plass og enda en finale var de pengene SÅ verdt det.

Christian Eriksen – 6,0 (ut mot Fred 70)
Kunne og burde kanskje scoret på Malacias pasning da han hadde åpent mål på en meters hold, men ny målgivende til Casemiro, med frisparket som brassen stanget i mål, en fantastisk pasning som sendte Antony gjennom da Martial burde scoret, men 1. omgang var også en omgang han i store perioder slet mot kjappe Chelsea-spillere.

Antony – 6,0 (ut for Rashford 29)
Ut på båre etter en skade i 24. minutt, der han trengte lang behandling. Burde fått målgivende da han spilte frem Martial i en 3-1-situasjon, men ellers ikke like heldig med valgene sine, selv om han ofte fant gode posisjoner i Uniteds overgangsspill.

Bruno Fernandes – 8,0 (ut mot McTominay 85)
Spilte frem Sancho til to muligheter og spilte også frem Martial til en god mulighet før pause. Da var alt langtifra perfekt, men det var likevel nok av glimt av pur kvalitet. I 2. omgang kom så uttellingen med straffemål etter at han selv ble tatt og målgivende til Rashfords 4-0 med en høy gjenvinning – etter at han først også hadde dundret ballen i tverrligger.

bf2

Jadon Sancho – 7,0
Lenge en frustrerende 1. omgang, der han flere ganger kom i gode posisjoner, men hvor sistepasningen eller avslutningen var for dårlig. Flyttet over som høyrekant da Antony ble skadet, og til slutt, da Casemiro åpnet hele Chelsea-forsvaret, så fikk han målgivende til Martials enkle 2-0-mål. Burde også fått målgivende da Bruno banket ballen i tverrligger og til Garnacho i siste minutt, og jeg likte 2. omgangen, hvor han hadde et litt dypere utgangspunkt bedre. Jeg hadde ham under pari til den målgivende før pause, men likete 2. omgangen hans ganske så godt.

Anthony Martial – 5,5 (ut mot Garnacho 70)
Fikk sette 2-0 i åpent bur, men dette var ellers en kamp som ble preget av at franskmannen var så tydelig uvenn med ball. Kunne scoret to ganger tidligere, først da Varane spilte ham nydelig gjennom så fra Antony, men begge ganger ødela svake touch. Skal likevel ha for at han var mer involvert enn på lenge, mot et Chelsea-lag som ga bort store rom.

Marcus Rashford – 7,0 (inn for Antony 29)
Satte fart like etter innhoppet, men etter hvert var jeg mer bekymret over kroppen hans – før han fikk satt punktum med en deilig finte og 4-0-målet. Var fin å ha da det ble enormt med rom på tampen av kampen.

Se video-sammendrag fra kampen her:

Tyrell Malacia – 6,5 (inn for Shaw 46)
Burde fått målgivende, da han spilte frem Wan-Bissaka og Eriksen bare i løpet av noen sekunder etter pause. Også ganske så god kontroll på sin side defensivt.

Fred – 6,5 (inn for Eriksen 70)
Bidrar til at avslutningen av kampen kun blir et spørsmål om hvor mye United vinner.

Alejandro Garnacho – 7,0 (inn for Martial 70)
Fint forarbeid til Bruno før straffen som gjorde 3-0, og en konstant trussel. Det eneste som manglet var scoringen etter noen gigantiske sjanser.

Scott McTominay (inn for Fernandes 86) spilte for kort tid til å få karakter.