– Du hadde fortjent å smile etter denne, Tony

Bakgrunn for børsen: – Ingen stor kamp fra United. Slet i starten, bedre i andre halvdel av 1. omgang, kunne avgjort tidlig i 2. omgang, men likevel føltes det aldri som vi hadde kontroll og utover i kampen var spørsmålet mest om United skulle holde unna. Poengtapet betyr ikke at det var elendig, men det var ganske så middelmådig fra for mange denne gangen.

David de Gea – 6,5
Sjanseløs på baklengsmålene, glimrende på Southamptons sjanse fem minutter før full tid, en redning som så ut til å gi oss tre poeng.

Aaron Wan-Bissaka – 6,0
Ikke helt på nett innledningsvis, men spilte seg opp den siste halvtimen av 1. omgangen. Stengte da på sin side, samtidig som han var med offensivt. Også pluss for viktig gjenvinning høyt før 1-1. Middels 2. omgang da United etter hvert datt litt dypere i banen og han sjeldent bidro offensivt.

Victor Lindelöf – 7,0
Svensken har fått en del pepper denne sesongen, men var den dominerende i Uniteds backrekka i denne kampen. God i dueller, god i posisjoneringen og leste spillet bra. Det var ikke hans feil at vi tapte poeng, selv om han var involvert på streken da 2-2-målet kom. Feilen skjedde ved den gode corneren og mest i duellen før.

SOLID: Victor Lindelöf var bestemann i Uniteds backrekka mandag kveld.

Harry Maguire – 5,5
Det blir kanskje feil å si «hawaii», men jeg ble ikke klok på Maguire i denne kampen. Var ikke direkte dårlig, men jeg følte meg ikke spesielt trygg på ham i duellspillet, ikke følte jeg at han var spesielt god i pasningsspillet og han var på ingen måte en dominerende faktor bak der. Jeg forventer mer.

Luke Shaw – 6,5 (ut for Williams 75)
God igjen. Som så ofte ellers skapte ikke bortelaget mye på Shaws side samtidig som han var villig med offensivt. Flott pasning til Rashford før pause, selv om sistnevnte korrekt ble avblåst for offside, og også et par gode initiativ offensivt etter hvilen – selv om han da også ble satt på noen prøver defensivt. Ut med overtråkk.

Nemanja Matic – 6,0
Ble viktig i overgangsspillet og få-tak-i-ballen-og-få-den-ut-eller-til-en-lagkamerat-på-overgang siden bortelaget stod så høyt. Det var en jobb han lenge gjorde til bestått, men tapte den avgjørende hodeduellen før 2-2. Det gir et lite 0,5-poengtrekk.

TAPTE AVGJØRENDE DUELL: Matic var involvert i 2-2-scoringen.

Paul Pogba – 5,5 (ut for Fred 63)
Sløv start, Paul, og det også to ganger før pause.

Først da han ble fratatt ballen like utenfor egen 16-meter og bortelaget tok ledelsen. Så litt senere midt på banen da Southampton fikk en farlig overgang. Ett helt poeng minus der. Men: Så hører det også med til historien at han spilte seg sterkt opp i andre halvdel av 1. omgang, at han var tredje sist på begge Uniteds mål og spesielt fremspillet til Martial i 16-meteren før 1-1 var klasse. Gikk fra en start på 6, ned på 5 og så nesten opp til 6, men rakk ikke nok i 2. omgangen til å sikre 6eren.

Mason Greenwood – 4,0 (ut for James 84)
Oriel Romeu skulle hatt et VAR-rødt kort for sin stygge stempling på ham, men litt stygt sagt var det dessverre alt vi så av ham før pause. Det stod ikke på innsatsen, men klarte heller ikke å involvere seg veldig mye mer etter pause.

Bruno Fernandes – 6,5 (ut for McTominay 84)
Nytt målpoeng med assist til Martials 2-1, skulle hatt en målgivende også til Rashford etter pause, som vanlig med i flere positive angrep, men som vanlig de siste ukene også en del feil. Gjorde imidlertid igjen en sterk innsats for laget og er nærmere 7eren enn 6eren for meg. Ble sliten mot slutten.

NYTT MÅLPOENG: Bruno Fernandes fortsetter å få målpoeng selv om han nok skulle ha byttet ut det med tre poeng mandag.

Marcus Rashford – 6,0
Det viktige 1-1-målet var Rashfords første spillemål siden 11. januar. Også et korrekt offside-annullert mål og et par andre positive forsøk, men misbrukte to store sjanser til 3-1 i 2. omgang og det må han faktisk også trekkes for. Det var nemlig forskjellen mellom seier og poengtap i denne.

Anthony Martial – 7,5
Først PÅ da han snappet ballen og stormet alene mot keeper bare for å bomme. Så bra posisjonering i feltet og herlig styrke med stopper i rygg og en deilig tå på ballen og målgivende til det viktige 1-1-målet. Så lagde han 2-1 egentlig helt alene med ren og skjær kvalitet. Mål, målgivende og en stor sjanse skapt på egen hånd er mer enn bra nok for en toppspiss. Driblet nesten hele Southampton før en mulighet også etter pause, og gjorde også forarbeidet til Rashfords gigantiske sjanse de siste 45. Uniteds klart beste spiller på en dag da det lugget for flere. Prestasjonen hans hadde fortjent bedre.