Spillerbørsen etter 3-0-seieren borte mot Young Boys.

Denne gangen var det Supporterklubbens Dag Langerød som delte ut børskarakterer.

Young Boys 0–3 Manchester United

Stade de Suisse, Champions League

Mål: 0-1 Paul Pogba (35.), 0-2 Pogba (straffespark 44.), 0-3 Anthony Martial (66.).

Young Boys: Von Ballmoos; Camara, Von Bergen (C), Sulejmani, Sow (Aebischer, 59.), Fassnacht (Ngamaleu, 65.), Assalé, Benito, Sanogo, Mbabu, Hoarau (Nsame, 75.).

Manchester United: David de Gea; Diogo Dalot, Chris Smalling, Victor Lindelöf, Luke Shaw; Fred (Marouane Fellaini, 69.), Nemanja Matic, Paul Pogba (Andreas Pereira, 75.); Marcus Rashford (Juan Mata, 69.), Romelu Lukaku, Anthony Martial.

David de Gea – 6,5
En liten usikkerhet i eget felt tidlig, men ellers slo han alle skudd fra langt hold til corner, og var også heldig med at Young Boys bommet på mål på sine største sjanser.

Diogo Dalot – 6,5
Jada, Diogo! Vi visste du var villig offensivt, men her la du til kvalitet, og selv om du gikk på trynet i en farlig situasjon i egen 16-meter før pause – og ble anonym etter pause – så var dette en lovende debut.

Chris Smalling – 6
Det er merkelig. United holder nullen, men Young Boys har flere avslutninger enn United og kommer ofte altfor lett til dem. Smalling var hakket bedre enn Lindelöf i min bok, men jeg klarer ikke å dytte de opp, akkurat som at de til tross for usikkerheten heller ikke kan dras så mye ned etter en 3-0-seier. Så dårlig var det nemlig heller ikke.

Victor Lindelöf – 6
Se Smalling.

Luke Shaw – 7
Egentlig et mye mindre spektakulært «comeback» etter skade enn det han leverte før smellen på landslaget, men legg merke til følgende. La pasningen som Rashford skjøt i stolpen, skaffet straffen som ga viktige 2-0, brøt Young Boys slik at United kunne angripe og gjøre 3-0, og skulle til slutt også hatt assist da han spilte Juan Mata glimrende fri til en gigantsjanse på tampen. Det må sies å være nok en bra dag på jobben!

Fred – 5,5
Fikk en assist til Pogbas 1-0, men hadde ingen god 1. omgang. Tapte en del dueller, gjorde gale valg og selv om det vel ble noe bedre etter pause så var nok denne kampen en forklaring på hvorfor han ikke har spilt de siste par kampene. Trenger åpenbart tid på å tilpasse seg klubb, medspillere og nytt land.

Paul Pogba – 8
Uniteds beste. En av få som var ganske så positiv også på 0-0. Så klassescoring til 1-0. Deretter forarbeidet til Luke Shaw som gir straffen og påfølgende straffescoring. Til slutt målgivende til 3-0. Hva er det man ønsker av stjernene sine? Jo, at de skal utgjøre en forskjell. Sånn sett var Pogba akkurat den stjernen vi ønsker at han skal være.

Nemanja Matic – 6.5
Tilbake i den defensive midtbanerollen frem til Fellaini kom innpå sent, og løser den oppgaven som forventet. Selv om det selvsagt er en viktig rolle, så var det heller ikke så mye mer. Han var dog nærmere 7 enn 6, hvis man kan si det sånn.

Marcus Rashford – 5
Uniteds svakeste. Traff stolpen på Shaws innlegg på 0-0, og passerte motstander en gang, men en ganske så svak 1. omgang. Uvenn med ball og også stygt ballmist på egen halvdel som ga en mulighet til hjemmelaget. Ingen bedring etter pausen, heller. Sparket faktisk bort noe som kunne blitt gode muligheter. Nærmere 4,5 enn 5.

Anthony Martial – 6,5
Dagens mest variable. Direkte anonym og dermed svak før pause. Så mye involvert etter pause, og det er jo det vi ønsker av franskmannen – at han er en trussel. Fikk en scoring, rotet bort noe, men igjen, var en trussel de siste 45. 2. omgangen gjør at han kommer unna denne kampen på akseptabelt vis.

Romelu Lukaku – 5,5
Fikk, som du har lest, lenge ikke altfor mye hjelp av Rashford eller Martial, men er lenge heller ikke så god venn med ballen. Litt bedring utover da United hadde avgjort kampen, men ingen god kamp fra belgieren.

Juan Mata – 6
Burde gjort 4-0 på Shaws pasning, men satte avslutningen utenfor. Det er vel det viktigste å bemerke på hans halve omgang.

Marouane Fellaini – 6
Et klart minus da han slapp en Young Boys-spiller på en corner slik at de burde scoret, men avsluttet utenfor fra tre meters hold. Vant imidlertid en del dueller utover som ga United overgangsmuligheter. Slik sett en minus og en pluss i boka, og dermed 6eren han startet på.

Merk: Andreas Pereira spilte for kort tid til å få karakter. Man må ha kommet innpå banen før 70. minutt for å få børskarakter.