shawrash

«Dette bør ha sikret dem en start i ligaåpningen»

Publisert Sist oppdatert

United måtte nøye seg med uavgjort i den siste treningskampen i Thailand og Australia. Erik ten Hags menn var klart best før pause, men samtidig var Villa klart best etter hvilen. Dermed ble det to ulike omganger, hvor spillerne stort sett spilte seg klart opp de første 45, men klart ned de siste 45.

David de Gea – 5,0
Et tilbakespill fra Lindelöf var den eneste ordentlig redningen han måtte gjøre før pause, men bommet helt på en corner etter pause da United slet mer og var på halvdistanse i feltet på en corner da 2-2 kom på kampens siste touch på ballen. Urovekkende feltarbeid, og selv om Eric Bailly også var svak i duellen så var det altså noe som kostet United seieren. Hvis man sliter så ønsker man ikke en usikker keeper i noen faser, men De Gea var det et par ganger for mye her.

Diogo Dalot – 6,5 (ut for Wan-Bissaka 67)
Mindre med offensivt enn i de første kampene, men god mot Watkins den ene gangen han ble satt på prøve før pause. Et par små skjønnhetsfeil, men samtidig også en flott gjennombruddspasning til Sancho etter pause.

Harry Maguire – 6,5 (ut for Bailly 67)
Nær scoring etter corner, og reddet også det som var et klart scoring etter pause. Noen skjønnhetsfeil før pause, blant annet av gått av en gang, da, men solid nok. Spesielt før pause, da United hadde full kontroll.

Victor Lindelöf – 6,5  (ut for Varane 67)
Mistet litt oversikten da han slo et hardt tilbakespill til De Gea, og ville nok gjort noe annet hvis han fikk sjansen igjen én mot én mot Bailey like etter hvilen, før skuddet som sørget for reduseringen til 2-1. Må være spent på hva som skjer når Lisandro Martinez skal inn i laget, men har gjort en solid preseason-tour i Thailand og Austalia.

Luke Shaw – 7,0 (ut for Malacia 67)
Stod over forrige kamp, men dette var nok en prestasjon som sendte ham klart foran konkurrent Tyrell Malacia i køen. Slet – sammen med hele laget – mer med Bailey etter pause, men de første 45 var veldig gode og det var ikke slik at Shaw tapte duell eller duell. Det var mer lagtaktisk, at vi endte på etterskudd mot Bailet av flere årsaker.  Dog flere gode kombinasjoner med Rashford, et par veldig gode pasninger og et herlig løp og godt nok innlegg ga målgivende til Sancho før 1-0.

shawvilla32
GOD: Luke Shaw kan ha vunnet venstreback-duellen med en veldig god prestasjon mot Villa.

Fred – 6,0 (ut for Garner 67)
Strålende gjennombruddspasning før 2-0, men det jeg elsket mest med Fred var at han – nesten alene – før pause klarte å stanse Aston Villa sentralt i banen. Det jeg ikke likte godt med Fred var at han stod bak to balltap i farlig posisjon på egen halvdel like etter hvilen. Den gode 1. omgangen sørger for positivt sluttresultat for Fred, men de ballmistene i 2. omgang vil være noe Ten Hag også la merke til.

Donny van de Beek – 5,0 (ut for Telles 67)
Det var riktig at han var inne for McTominay etter prestasjonene sist, men lite involvert her. For lite for meg. Jeg merket meg egentlig mest et balltap før paise, og selv om Donny nok hele tiden tok posisjoner fremover i banen som bidro til at United kunne dominere så føltes ikke dette som en prestasjon som øker sjansene nevneverdig for at han starter mot Brighton i ligaåpningen.

Jadon Sancho – 7,5 (ut for Chong 67)
En flott scoring, en like nydelig målgivende (da Rashford-skuddet endte som selvmål via en Villa-spiller), enda et godt skudd som kun en god redning stanset fra å gå inn og et herlig løp som skapte Uniteds største sjanse etter pause. Gjorde det han gjorde med mye kvalitet og gjennombruddskraft.

Bruno Fernandes – 7,0 (ut for Iqbal 67)
Langt i fra feilfri, ingen scoring, ingen målgivende, men likevel hjertet i Uniteds offensiv før pause. Fant seg hele tiden rom i overgangsfasen, noen veldig gode gjenvinninger og bidro til at andre offensive spillere var de som skinte mest ved sjanser og mål. Så slet han også mer da United som lag ikke fant hverandre i starten av 2. omgang. Vurdert ned til 6,5 etter 2. omgangen, men jeg synes de første 45 vant over det som var litt mindre bra i 20 minutter etter pause.

bruras
REGNTUNGT: Men det gjorde nok bare 2-0-scoringen til United enda bedre for Marcus Rashford og Bruno Fernandes.

Marcus Rashford – 7,0 (ut for Elanga 67)
God, i alle fall i én omgang og dette må vel ha sikret plassen hans i førsteelleveren til ligastarten. Flere gode kombinasjoner med både Shaw og Fernandes. Tredje sist på 1-0-målet til Sancho og sistemann på 2-0, selv om det endte som et selvmål fra Cash. Med en påskrudd Rashford var United plutselig veldig farlige fra venstresiden også. Tok også et par tunge løp for å dekke defensivt, før han ikke var å se etter pause. Litt det samme som med Bruno her. Den gode 1. omgangen, da jeg hadde ham på 7,5, sørger for at totalen blir bra selv om 2. omgangen ikke var spesielt god.

Anthony Martial – 6,0 (ut for Hannibal 67)
Dette ble vanskeligere. Mindre involvert, og ikke så gode kombinasjoner de gangene han først hadde ball. Ikke direkte dårlig, men heller ikke bra. Samtidig var det lett å se at det nå var en del rom rundt ham på kantene – som Sancho og Rashford brukte godt. Nær ved å fremprovosere et andre selvmål da Sancho brøt gjennom la inn mot Martial på Uniteds eneste sjanse de siste 45.

United fra 67. minutt: De Gea – Wan-Bissaka, Bailly, Varane, Malacia – Telles, Garner – Chong, Iqbal, Elanga – Hannibal

Igjen, med et helt nytt lag de siste drøye 20 minuttene så velger vi ikke å gi børskarakter på spillerne.

Hannibal viste igjen hvor aggressiv han er, og var inne i flere opphetede diskusjoner.

Det var litt spesielt å se Alex Telles på midtbanen, James Garner fikk sine første preseason-minutter, mens Eric Bailly hadde et par gode involveringer, før han sammen med De Gea må ta skylda for utlikningen på overtid – da begge var for svake i duellspillet foran eget mål.

Villa var best de siste 20, men United hadde noen overganger der de nest beste dessverre ikke klarte å utnytte mulighetene de fikk.

Powered by Labrador CMS