garny2

«Dette var mer den Garnacho vi er blitt glad i»

Publisert Sist oppdatert

Her er våre vurderinger av spillerne i nattas kamp mot Real Madrid.

André Onana – 6,5
Fin redning mot Vinicus, kunne med litt hell stanset det første baklengsmålet, men viste veldig tydelig hva han kan med beina. Var aldri stresset, heller ikke under press og ble ofte utover i kampen som en ekstra utespiller, langt ute fra eget mål. Med beina var han feilfri – og så spennende som vi håper på.

aaaan

Aaron Wan-Bissaka – 6,5 (ut mot Dalot 63)
Uniteds mest aktive spiller før pause, selv om det vel var hans posisjon i banen som opphevet offsiden Varane forsøkte å sette på 1-0. En fot med i det meste, selv om det også ble en feilpasning og han havnet i et par ekle dueller, en gang blant annet mot Vini Jr før pause.

Raphaël Varane – 5,5 (ut mot Maguire 63)
Uniteds offsidelinje satt ikke godt før pause, og Varane må ta sin del av skylda for det. Pleier å fremstå veldig trygg, men var litt for mange ganger ikke det her. Var også ute av posisjon et par ganger, som etterpå dermed førte til trøbbel bak ham igjen.

Lisandro Martinez – 6,0 (ut mot Lindelöf 63)
Tok et gult kort mot Bellingham på tampen av 1. omgang i en omgang hvor Uniteds defensiv ikke helt var på topp, noe han må ta sin del av skylda for. Viste et par ok pasninger før pause, men spilte seg opp og ble en offensiv trussel med den presise pasningsfoten etter hvilen.

mar

Luke Shaw – 5,5 (ut mot Williams 63)
Kunne fått målgivende til Mason Mount, men var veldig variabel. I en kort periode midtveis i omgangen talte jeg tre feilpasninger, men det skal sies at United mistet ballen på en del ugunstige tidspunkt, da Shaw som back var framme eller mer sentralt i banen, slik at det ble rom på hans side.

Casemiro – 5,5 (ut mot McTominay 63)
Jeg kan ikke huske at noen av langpasningene satt. Alle gikk utover sidelinjen eller til motstander. En flott pasning gjennom ledd til Eriksen som åpnet Real, også et par ok taklinger, men dette var en for variabel Casemiro som var langt fra sitt beste.

Kobbie Mainoo – (ut etter fem minutter med skade)

Christian Eriksen – 5,5 (inn for Mainoo etter fem min., ut mot Van de Beek etter 63 min)
Ble kastet ut i det etter Mainoos tidlige skade, og brukte litt tid på å presentere seg. Det var absolutt noen ok kombinasjoner, hans touch sendte også Rashford fri til sistnevntes store sjanse før pause, men totalt sett lite sluttprodukt – og en del bom på de mest kreative forsøkene.

Bruno Fernandes – 5,5
Høyre kant de første 63 minuttene. Mer sentral og friere rolle etter det. Involvert før Rashfords sjanse før pause og kom til en god sjanse etter en Garnacho-pasning etter pause. Også et herlig returløp, men endte stort sett opp med ryggen mot mål ut til høyre, noe som førte til at han ikke fikk brukt styrkene sine. Har hatt noen ok kamper ute til høyre også før, men dette ble enda en av hans kamper på høyrekanten hvor følelsen er at han misbrukes – fordi han ikke får involvert seg nok til at vi får brukt styrkene hans.

Mason Mount – 6,0 (ut mot Antony 63)
Kunne scoret fra kort hold på Shaws pasning, men traff bare keeper. Jobbet knallhardt, og det mest gledelige i kampen var nesten noen av de defensive involveringene da han brøt opp Reals spill eller stanset overganger.

mount2

Alejandro Garnacho – 7,0 (ut mot Pellistri 63)
Ikke god mot Arsenal sist, men dette var mer den Garnacho vi er blitt glad i. Burde scoret før pause, men blåste ballen over tverligger. Satte opp Bruno til en stor sjanse etter pause, hadde også et kjempeskudd som keeper måtte slå til corner og utfordret og skapte lettere kaos i Real-rekkene flere ganger, blant annet da Casemiro holdt på å finne Mount på kort hold i 2. omgang. Noen vil kanskje holde det mot ham at det ikke ble noe sluttprodukt, men her hyller jeg positiviteten, viljen og forsøkene. Dette laget skrek etter X-faktor i natt, og Garnacho var den eneste som virkelig var i nærheten av å ha det.

Marcus Rashford – 5,5 (ut mot Sancho 63)
Følelsen etter Arsenal- og Real Madrid-kampen er at spiss-eksperimentet med Rashford ikke fungerer. Hadde her en herlig gjennombruddspasning til Garnacho, kunne også scoret selv etter et fint United-angrep, men for lite involvert totalt sett og gjerne da ikke nok kvalitet da han ble involvert.

Etter 63 minutter:

Så kom Dalot, Maguire, Lindelöf, Williams, McTominay, Van de Beek, Antony, Sancho og Pellistri inn, men en knapp halvtime er lite tid å vise seg frem på – og det blir litt rart å sette karakterer på det – spesielt når resten fikk karakter for mer enn det dobbelte.

MEN:

Jeg var veldig kritisk til Brandon Williams tidligere i sommer, men jeg synes han ser bedre ut nå. Vendingen og bakromspasningen til Pellistri var også klasse.

Klasse var også Scott McTominays raid over hele Real Madrids halvdel, selv om skuddet til slutt endte i ingenting.

Antony forsøkte seg på to av sine normale skudd mot bortre kryss, men uten å være i nærheten av scoring. Jeg kjenner at jeg kommer til å klage på de forsøkene igjen senere.

Jadon Sancho var positiv som 9er sist, men var her i for stor grad direkte uvenn – eller kanskje heller ufokusert – med ball i en del tilfeller.

United hadde etter hvert en del ball etter alle disse byttene, men det ble for mye småspill eller avslutninger eller forsøk i for dårlige situasjoner til at det ble utlikning. United havnet også i trøbbel defensivt noen ganger, mye på grunn av lagtaktisk feil etter ballmist i ugunstige situasjoner og til slutt kom altså også 2-0-baklengsmålet.

MER OM KAMPEN:

KOMMENTAR: – Ikke bra, men en myte at det alltid går dårlig

TEN HAGS DOM: – Det er derfor vi ønsker en spiss

MAINOO SKADET:  – Ville se om ha kunne gjenta Arsenal-kampen

UNITED – REAL MADRID 0-2: Kampreferat

Powered by Labrador CMS