daloma

«Viste at han ikke har tenkt å gi seg uten kamp»

Her er vår vurdering av spillerne som kom på banen mot Dortmund i Uniteds siste kamp på USA-turneen, natt til mandag skandinavisk tid.

Tom Heaton – 6,5 (ut mot Onana 46)
Sjanseløs på de to baklengsmålene da United rotet det helt til for seg selv på tampen 1. omgang, men bunnsolid ellers. Tok de andre skuddene tyskerne kom med, var også offensiv og plukket baller langt ute og god med ballen i beina.

heaton21

Diogo Dalot – 7,0 (ut mot Wan-Bissaka 62)
Strålende scoring, god kontroll defensivt og et aktivum offensivt. Også venn med ball, blant annet fremover i banen som ekstra midtbanespiller eller en kanttrussel. Viser at han ikke har tenkt å gi seg i høyreback-kampen mot Aaron Wan-Bissaka uten kamp.

Harry Maguire – 5,5 (ut mot Evans 62)
Ruset en gang før pause i en duell, litt som tidligere på touren, men vant da også ballen i gunstige posisjoner flere ganger. Jeg hadde ham da på litt pluss totalt sett, men så rotet han, Eriksen og McTominay det ordentlig til en gang like etter pause, selv om Onana da reddet United med en flott redning. Holdt til slutt også på å score selvmål, bare for at en heading under hardt press gikk i egen tverrligger og ut. Disse hendelsene dro ned.

Victor Lindelöf – 5,5 (ut mot Martinez 62)
Må ta skylda for det andre baklengsmålet, da han sparket ballen rett til motstander. Ofte lenger frem i banen, som en del av Ten Hags såkalte dynamiske system.

Brandon Williams – 5,5 (ut mot Shaw 62)
Var tidvis tilbake på noe av sitt beste offensivt, både med løp og kvalitet, men samtidig ruset han og bommet stygt før 1-1-baklengsmålet, og ble mannen som opphevet offsiden etter Lindelöfs svake pasning på 1-2. Sånn sett så involvert i det negative at det vinner på børsen mot det som lenge var ganske så positivt.

Scott McTominay – 5,5 (ut mot Casemiro 62)
Kapten for dagen, men en kamp på det jevne – helt frem til han, Maguire og Eriksen rotet det til på det som endte med en stor sjanse imot like etter pause.

Christian Eriksen – 6,5 (ut mot Mount 62)
Var i perioder kampens store spiller. Strødde pasninger fra venstre til høyre, spilte gjennom ledd og slo ok cornere, men et par ballmist på egen halvdel etter pause dro ham ned fra en klar 7er.

eriksen2

Facundo Pellistri – 6,5 (ut mot Rashford 62)
Venstrekant i denne kampen, og et uromoment hele veien. Prestasjonen kan nesten kalles «Garnacho light», fordi han var like aktiv som argentineren er, men ikke med helt den samme kvaliteten eller sluttproduktet. Får imidlertid et fortjent pluss for at det veldig ofte skjedde noe rundt ham.

Donny van de Beek – 6,5 (ut mot Fernandes 62)
Endte med målgivende til begge Uniteds scoringer. Det var andre som var mer synlig med ball, men Donny gikk på flere gode løp, var centimetre fra å bli spilt gjennom flere ganger og altså involvert i to scoringer.

Omari Forson – 5,0 (ut mot Antony 37)
Kunne scoret tidlig da han plukket opp en Dortmund-feil alene med keeper, men avslutningen ble slått til corner. Manglet dessverre kvalitet i de fleste situasjoner til å ta seg rundt eller skape noe med ball, slik at det gjerne enten ble ballmist eller at han vendte hjem med ball.

Antony – 6,0 (inn for Forson 37)
Rolig og behersket utlikning til 2-2, men også en fæl bom for åpent mål etter godt Rashford-forarbeid. Der burde han blitt tomålsscorer. Ellers seg selv lik – hardtarbeidende, men med variabelt gjennombruddssuksess mot et etablert Dortmund.

Jadon Sancho – 6,5 (ut mot Hugill 77)
Positiv igjen som falsk 9er. Flere gode kombinasjoner med Pellistri, venn med ball og bevegelig. Virker rett og slett ekstra skarp i sommer.

sancho22

André Onana – 6,5 (inn for Heaton 46)
Akkurat så trygg med ball som man ønsker og forventer, og også en strålende redning da Haller kom til avslutning etter rot i United-forsvaret.

United fra 62. minutt:

Da kom Wan-Bissaka, Evans, Martinez, Shaw, Casemiro, Mount, Fernandes og Rashford på, mens Joe Hugill kom innpå i 77. minutt.

De spilte imidlertid så kort tid at jeg synes det blir feil å gi en karakter på samme måte som for de som spilte drøye timen.

United var ekstremt direkte, lette hele tiden etter gjennombruddet og burde nok bearbeidet motstander mye mer.

Ten Hag var svært skuffet over den siste halvtimen, men sannheten er også at United i mine notater hadde 6-1 i sjanser i den perioden, samtidig som de tapte perioden 0-1 i mål. Jeg hadde 4-3 til Dortmund i sjanser og 2-2 på de første 62 minuttene.

Uniteds baklengsmål på 2-3 kom etter en stygg feil fra Aaron Wan-Bissaka.

Marcus Rashford var ekstremt på, skapte enorme problemer for Dortmund, og om Ten Hag har lurt på om Rashford bør spille kant eller spiss så var nok denne halvtimen fra kant svar nok, selv om han også denne gangen misbrukte sjanser.

Så vet jeg at treningskamp bare er treningskamp, men jeg synes faktisk han skulle løpt gjennom og scoret da Meunier pådro seg strekk i løpsduellen med ham. Rashford viste i stedet fair play ved å stanse helt opp.

Mason Mount var Casemiros partner sentralt, og jeg elsket oversikten og pasningsfoten hans da han flere ganger slo kjapt, direkte og presist gjennom ledd.

Casemiro, Martinez og Bruno viste også frem pasningsfoten sin som sterke kreative krefter.

Unge Joe Hugill hadde vel den største sjansen av alle, da Bruno spilte ham helt alene med keeper, men Dortmund-keeperen reddet.

Selv om Ten Hag ikke var fornøyd med den siste halvtimen så føles det vel som om United-laget den tiden, unntatt at Varane kommer inn for Evans, fort er startelleveren i ligaåpningen mot Wolverhampton.

Unntakene kan eventuelt være Eriksen sentralt på midten i stedet for Mount, Højlund i stedet for Sancho som spiss eller kanskje også Dalot i stedet for Wan-Bissaka på backplass.