fredder

«Snakk om å gi kritikerne vann på mølla»

Sett din egen børs:

David de Gea – 4,5
Har egentlig virket mer positiv med ballen i beina i sommer, men nå var det usikkerhet igjen, selv om det også selvsagt henger sammen med Brightons press og Uniteds kollektive spill. Kan også sies at han ideelt sett burde fått lempet 2-0-målet lenger unna. Ingenting å gjøre etter pause, og dermed står pausekarakteren hans i min bok.

Diogo Dalot – 4,0
Ikke til å kjenne igjen fra sommeren, spesielt før pause. Klarte ikke å bidra offensivt, for treg på pasnings-avtrekkeren også en gang slik at det ble et stygt ballmist og generelt på etterskudd på sin side, i et United som overhodet ikke fremstod som et kollektiv. Så var han sentral da vi presset inn 1-2, han og United var bedre etter pause, men portugiseren så ut som om han var full av premiere-nerver.

Harry Maguire – 4,5
Fryktelig svak og treg i oppfattelsen etter at Brighton skar inn bak United-forsvaret før 1-0. Ville mye, og ble utover igjen den beste forsvarsspilleren – uten at det sier så mye søndag.

Lisandro Martinez – 4,5
Begynte med å vise pasningsregisteret sitt, var sånn sett en av de beste innledningsvis, men etter hvert som Brighton spilte seg inn og bak United-forsvaret slet han også mer – og avsluttet 1. omgang med å ta et gult kort da han var i gang med et grusomt ballmist. Klarte sammen med Maguire aldri å få kontroll over Welbeck i den omgangen kampen ble tapt. Fikk en sjanse til å score på slutten, men mislyktes fra skrått hold.

Luke Shaw – 4,0
Altfor dårlig i én mot én-duellen på sin side på skuddet før 2-0. Shaws problem i kampen var egentlig ikke noe særlig med feil, men mer at han bidro så lite.

Fred – 3,5 (ut mot Ronaldo 53)
Begynte med to skjønnhetsfeil de første par minuttene, fortsatte med å gi bort ballen i egen 16-meter og bommet så helt på risikovurderingen før 2-0, da han etterlot hele midtbanen åpen og til slutt også ble for sen på returen. Er omdiskutert, og dette var bare nok en bøtte vann på mølla til kritikerne. Vanskelig å se for seg en dårligere ligastart enn det han leverte.

bytte

Scott McTominay – 4,0 (ut mot Van de Beek 78)
Mistet ballen før 0-1-målet, og pådro seg også et unødvendig gult kort etter en takling i knehøyde. Som med Fred – ga kritikerne bare enda mer vann på mølla.

Jadon Sancho – 3,5 (ut mot Garnacho 90)
Et par mindre dribleserier i ufarlige områder, men ellers var spilleren som har herjet i pre-season fullstendig borte, og stort sett ikke synkron med de andre.

Christian Eriksen – 5,0
Fant aldri sin rolle før pause. Var da stort sett på etterskudd defensivt på midtbanen, og snublet den ene gangen han var på vei gjennom etter en flott kontring. Dratt ned dypt i 2. omgang, og fikk da i alle fall vist litt av pasningsregisteret sitt og et par ok skudd.

Bruno Fernandes – 3,5 (ut mot Malacia 90)
Kunne gitt United ledelsen tidlig, men skjøt svakt over i glimrende posisjon. Også med i en flott kontring før pause, men ellers ganske så svak da United slet. La corneren som endte i scoring, men stort sett ufarlig også gjennom hele 2. omgang da United jaget scoring.

Marcus Rashford – 4,5
Dette var dessverre som et gufs fra fjorårssesongen før pause. Klarte aldri å få til noe. Stort sett feilvendt, lite ballkontakt og den ene gangen han var rettvendt så gikk han seg fast. Så mye bedre etter pause, fant da posisjoner, kom til sjanser, men uten å lykkes. Jeg trekker ham litt opp for 2. omgangen, mer enn at jeg straffer ham for bommene.

Cristiano Ronaldo – 6,0 (inn for Fred 53)
Kom inn til en helt annen kamp enn de andre hadde vært del i, og blir dermed Uniteds bestemann. Ikke fordi han var så god, men fordi han slapp bagasjen fra 1. omgangen. Så viste omgangen at han har en del igjen på toppformen, men han bidro samtidig til at kampen skiftet karakter.

Donny van de Beek (inn for McTominay 78), Alejandro Garnacho (inn for Sancho 90) og Tyrell Malacia (inn for Fernandes 90) spilte for kort tid til å få karakter.