Vår børs etter Stoke

Flere spillere leverte under pari mot Stoke, mener United.nos Bjarte Valen.

Publisert Sist oppdatert

Selv om United dominerte kampen mot Stoke fullstendig fra midten av førsteomgangen og utover, er det få av spillerne som noterer seg for spesielt gode børskarakterer av United.nos Bjarte Valen.

Et par av spillerne var sågar direkte svake, og ble reddet av dagens store navn Wayne Rooney.

Forhåpentligvis kan Uniteds spillere riste av seg denne kampen og komme seg tilbake i flytsonen så fort som mulig.

David de Gea – 5,5
Virket noe halvhjertet på Stokes ledermål uten at han kan direkte bebreides for det. Lite å gjøre og hadde orkesterplass til lagkameratenes sjansesløseri.

stoke-scoring-depp
TAFATT: De Gea var lite involvert i kampen mot Stoke, og den ene gangen han måtte i aksjon virket han ikke like tent som han vanligvis er.

Antonio Valencia – 6
Ikke like pålitelig og solid defensivt som vanlig. På halvdistanse ved Stokes mål og hadde ikke like mange offensive bidrag som vanlig. Verdens beste høyreback skal vi tro Mourinho. Må han vise litt andre takter for å fortjene den merkelappen. Kom likevel seirene ut av åtte av elleve dueller.

Phil Jones – 5,5
Statistikken vil fortelle deg at Jones hadde en veldig god kamp, men tallene kan lyge eller i det minste være misvisende.  Midtstopperen virket mer usikker og halvhjertet enn vanlig. Vant mye i luften og er stort sett smart og vinner når han går i dueller, men havnet på halvdistanse ved flere anledninger. Med Bailly i Afrika, Rojo på skadelisten og Smalling inn og ut av laget, kan Jones se langt etter hvile som det nå virker som han kunne trengt.

Chris Smalling – 4,5
Vi vil ha tilbake den gamle versjonen av Chris Smalling. Den nye oppdaterte versjonen virker ikke.  Rett inn på laget som kaptein da Rojo måtte melde pass med sykdom. Tapte de fleste duellene (syv av ti), passiv i forkant av scoringen og ble most i luften av Stoke da han bare vant tre av åtte luftdueller. Trenger å forbedre seg kraftig.

rojomuskel
SAVNET: Marcos Rojo var syk i forkant av oppgjøret mot Stoke, og vikar Chris Smalling bidro til at savnet etter argentineren ble enda større.

Daley Blind – 6
Fikk tillit igjen på venstrebacken på bekostning av Darmian. Relativt stødig kamp av nederlenderen som har en herlig pasningsfot han fikk brukt flere ganger uten at mottakerne av Blinds baller klarte å utnytte dem. Inn igjen på laget for å bli?

Marouane Fellaini – 6
Kriget og kjempet så lenge han var på banen. Valgt på bekostning av Carrick av nettopp den grunnen. Duellsterk og en fighter, men når Fellaini er mye involvert i spillet, betyr det som regel at det ikke flyter helt slik det skal for United. Byttet ut da Mourinho trengte mer fart.

fellaini-stoke
GREI NOK: Marouane Fellaini gjorde seg ikke helt bort på Britannia.

Paul Pogba – 5,5
Mye involvert, men fikk utrettet heller lite. Kunne fort ha utlignet med volleyskuddet hans gikk rett på Grant. Vant én av ni luftdueller. Urovekkende. Slo ikke tilbake etter den grusomme Liverpool-kampen slik vi hadde håpet. Kanskje franskmannen trenger hvile?

Ander Herrera – 6
Som vanlig løp spanjolen som en pisket rotte, men innflytelsen på kampen var heller laber. Så ut til å lide litt under savnet av en stødig Michael Carrick ved sin side. Har vist at han kan mye bedre.

Henrik Mkhitaryan – 6,5
Kreativ. Ville skape mye og fikk vist seg fra en positiv side flere ganger. Stanget imidlertid hodet i Stoke-muren i likhet med resten av laget.

micki
BRUKBAR: Henrikh Mkhitaryan var blant de få som får godkjent av Bjarte Valen etter en middelmådig kamp mot Stoke.

Juan Mata – 4,5
Uheldig da han han «styrte» ballen forbi De Gea, regelrett udyktig da han brant en enorm mulighet på blank kasse før pause. Ble som vanlig byttet ut, denne gangen helt forståelig. Anonym.

mata-miss
ANONYM: Juan Mata utrettet lite mot Stoke, og da han var involvert stemte det dårlig for spanjolen. Blant annet brant han kampens desidert største mulighet, og noterte seg for selvmål.

Zlatan Ibrahimovic – 6,5
Fikk lite å jobbe med før pause, men pasningen til Mata burde gitt svensken assist. Langt bedre støtte fra laget etter hvilen og hadde en stor mulighet han burde utnyttet bedre. Var likevel en trussel for Stoke hele kampen.

Marcus Rashford – 6

Kom inn for Fellaini for å sette fart på United. Fikk rom på kanten uten at United klarte å utnytte det i tilstrekkelig grad. Brant en stor sjanse, men viste initiativ og skaffet United det viktige frisparket som Rooney banket i mål.

2017_rooney_rekord_v2
STOR SPILLER: Ander Herrera og lagkameratene ble nesten mer overlykkelige enn Rooney selv da engelskmannen ble historisk med sitt 250. mål. Han spilte imidlertid dessverre ikke nok til å få karakter fra oss.

Wayne Rooney (ble historisk med et fantastisk frisparkmål og det er i grenseland til ondskapsfullt ikke å gi ham børskarakter etter den historiske fulltrefferen) og Jesse Lingard (smalt ballen i tverliggeren) spilte for kort tid til å få karakter.

Powered by Labrador CMS