Bommet – med 9.000 km

United-speideren dro til Reykjavik for å se onsdagens vennskapslandskamp mellom Island og Tsjekkia. Det burde han ikke ha gjort.

Publisert Sist oppdatert

Den utsendte, som til daglig er hjemmehørende i Danmark, hadde på forhånd søkt gjennom klubben og fått innvilget adgangstegn gjennom det islandske fotballforbundet.

Det han ikke hadde fått med seg var at kampen ikke skulle spilles på Laugardalvollur, hvor «Strákarnir okkar» vanligvis spiller sine hjemmekamper.
Dessverre innså han dette først idet han ankom den islandske nasjonalarenaen. Der fant han til sin store forundring dørene stengt og lysene slukket.

Her var gode (reise)råd dyre. Hva hadde han nå rotet seg bort i?

Ved å søke nærkontakt med lokalbefolkningen i området, fikk han attpå til latter i retur da han fortalte om sitt ærend.

LAUGARDALSVOLLUR? – Nei, ikke denne gangen.

Reykjavik, nei – Doha, ja

– Kampen skal nok ikke spilles i Reykjavik, lød det vi kan tenke oss må ha vært det lammende svaret, fremsagt på umiskjennelig Reykjavik-dialekt.

– Den skal ikke en gang spilles på Island, men i Qatar. Ja, for å være helt nøyaktig, på Abdullah bin Khalifa Stadion. Du finner den ved å ta til venstre like før Doha — umulig å ikke få øye på den!

ABDULLAH BIN KHALIFA i, Doha, Qatar, derimot…

Det islandske fotballforbundet bekrefter for øvrig, ifølge The Mirror, at United hadde søkt om akkreditering til kampen, men det er uklart hvem som anbefalte speideren å dra til Sagaøyen.

Powered by Labrador CMS