– Dette blir Jones sine store sesong

United.nos redaksjon teller videre ned mot seriestarten til helgen. I dag er det Bjarte Valen som deler sine tanker om David Moyes, Phil Jones og slanger (?).

Publisert Sist oppdatert

Hva er en god United-sesong i dine øyne?
Ligagull. Jeg er svak for Evertons klubbmotto: Kun det beste er godt nok, eller «Nil satis nisi optimum» for dem som er stødig i latin. Og det passer perfekt på utfordringen som venter David Moyes i Manchester United. Jeg innrømmer glatt at jeg blir skuffet om United ikke forsvarer seriegullet, men jeg kommer overhodet ikke til å forlange Moyes sitt hode på et fat om United blir nummer tre. Moyes trenger tid, men han vet hva som forventes av en United-manager og han vet at suksess er et krav i denne jobben. Personlig håper jeg at Moyes tar Champions League med storm, for det skaper en vinnermentalitet også i ligaen. De syv gangene Sir Alex Ferguson ledet United til semifinale (eller bedre) i Champions League, ble vi ligamester ved seks anledninger:

1996/97: Semifinalist i Champions League og Ligamester
1998/99: Champions League-mester og Ligamester
2001/02: Semifinalist i Champions League og nummer tre i ligaen
2006/07: Semifinalist i Champions League og Ligamester
2007/08: Champions League-mester og Ligamester
2008/09: Tapende Champions League-finalist og Ligamester
2010/11: Tapende Champions League-finalist og Ligamester

Enkelt oppsummert: En god United-sesong krones med ligagull i mai og semifinale i Champions League. FA-Cup og ligacup blir ren bonus.

Hva frykter du mest?
Slanger. Jeg har imidlertid aldri vært i nærkontakt med èn så frykten er kanskje ikke så rasjonell. Kanskje det samme kan sies om det jeg er mest redd for kommende sesong: At United-fansen vender seg mot David Moyes om resultatene uteblir. Marerittet? At United blir nummer tre, at City vinner ligaen og at Abramovich gir Mourinho den tiden og de ressursene han trenger til å gjøre Chelsea best. Blir småsvett bare ved tanken…

En United-spiller det er verdt å se opp for den kommende sesongen?
Jeg gleder meg til å se Wilfried Zaha i aksjon, jeg er sikker på at Shinji Kagawa kommer sterkere tilbake og jeg har latt meg imponere av Adnan Januzaj i oppkjøringen. Jeg tror imidlertid en skadefri Phil Jones vil sette sitt klare preg på United denne sesongen. Han er den spilleren jeg venter mest av de neste ti årene.

HURRAGUTT: Shinji Kagawa har humøret i orden. denne sesongen kommer også storspillet tror Bjarte Valen.
HURRAGUTT: Shinji Kagawa har humøret i orden. denne sesongen kommer også storspillet tror Bjarte Valen.

Hva er det beste rådet du kan gi David Moyes?
Vær deg selv og stol på din egen dømmekraft. Sir Alex Ferguson personlig ville ha deg som sin erstatter. Ikke for den du kunne bli, men for den du var. Større tillitserklæring får du ikke.

Om det var èn endring du kunne gjøre på Old Trafford…
Det var dette med den kreative midtbanespilleren da…

Bortsett fra United, hvilken klubb har Premier Leagues beste bortefans?
Er det lov å banne i kirken? Har sett Liverpool spille borte mange ganger. De tilreisende scouserne lager liv. Spurs-fansen er bra, Newcastle-fansen imponerer med tanke på hva de har vært gjennom de siste årene. Vanskelig å kåre en vinner, men ingen når Galatasaray-fansen til knærne. Tyrkerne er klin gærne, som regel med positivt fortegn.

Beste bortebane i Premier League?
Fulhams Craven Cottage og Evertons Goodison Park har sjarmen, Arsenals Emirates har fascilitetene, Tottenhams White Hart Lane har intimiteten. Men jeg liker meg kanskje aller best på Upton Park. Det blir sørgelig når den banen forsvinner. Det er en skikkelig stadion. Dette ble ingen kåring av den beste bortebanen, men du kan ikke gi meg et koldtbord og forvente at jeg kun spiser røkelaks. Jeg må ha litt av alt.

DÅRLIG MINNE: ...Men flott bane. Upton Park har mye å by på.
DÅRLIG MINNE: …Men flott bane. Upton Park har mye å by på.

Beste minne fra fjoråret?
Bortekampen i Champions League mot Real Madrid. En fantastisk fotballkamp og United var fullt på høyde med Reals stjernegalleri i deres egen lekegrind. Needless to say, men returkampen ble sesongens nedtur. Den siste hjemmekampen mot Swansea ble en emosjonell aften. Det er min fars fortjeneste at jeg ble United-fan. Endelig fikk han oppleve United på Old Trafford og det i Fergusons siste hjemmekamp med en perfekt ramme. Jeg har faktisk glemt at det regnet trollkjerringer den dagen.

En spiller hos våre motstandere du beundrer i all hemmelighet?
Chelseas Frank Lampard. Virket som en fornuftig og hyggelig fyr da jeg intervjuet ham for noen år siden. Han har vært en fantastisk bidragsyter for Chelsea. Hadde han hatt en like lang karriere i United hadde vi sidestilt ham med Bryan Robson og Roy Keane.

Har du en «Guilty Pleasure» du sjelden og aldri har delt med noen andre tidligere?
I to sesonger nå har jeg benket meg foran tv-skjermen når City har spilt Champions League og det har vært glimrende underholdning. Delvis fordi det har gått den veien høna sparker for City, men først og fremst fordi gruppene City har havnet i har vært eksepsjonellt sterke og kampene ypperlig underholdning. Om noen lurer på hvor jeg har vært når United spiller så er svaret stort sett Old Trafford…

Slik tror jeg Premier League ender:

Topp 3: Den som tipper noe annet enn at United, City og Chelsea tar de tre øverste plassene og lykkes med det, skal få blankofullmakt til å utfylle lottokuppongen for meg de neste fem årene. Hjertet sier: United, Chelsea og City. Hjernen sier det er umulig å rangere dem opp mot hverandre per 14 august.  

Nedrykk: Norwich (kun to borteseire sist sesong og mange sterke hjemmeseire de ikke kopierer denne sesonger, vil gi frenetisk flagring med kanarifuglvingene på Carrow Road. Har et strålende ungdomslag, men denne sesongen kommer for tidlig.
Hull (Kom igjen Steve Bruce, motbevis meg!), Crystal Palace (Ian Holloway er morsom, men ingen magiker. PLs klart svakeste tropp)

 

Powered by Labrador CMS