Vi skal flagge igjen i mai

United.no-redaksjonen fortsetter nedtellingen til sesongåpningen. Torsdag kveld er det Tommy Steingrimsens tur til å dele betraktninger og spådommer.

Publisert Sist oppdatert

Hva er en god United-sesong i dine øyne?

At United fortsetter å spille underholdende fotball, og kjemper om trofeer i alle turneringer de er med i. Forventer at de vinner Premier League, eller i allefall er med i kampen helt frem til mai måned.

Hva frykter du mest?

En dominoeffekt som starter med at klubben selger Rooney, uten å klare å erstatte han. Media kommer til å kose seg skikkelig om United starter sesongen dårlig under Moyes, håper for all del at det unngås.

En United-spiller det er verdt å se opp for den kommende sesongen?

Med tillit kan Kagawa gjenskape magien fra tiden i Dortmund.
Med tillit kan Kagawa gjenskape magien fra tiden i Dortmund.

Lett å svare Zaha etter sesongoppkjøringen hans, men tror han trenger mer tid, og at han ikke kommer til å være direkte viktig for United allerede denne sesongen. Håper virkelig på en forsterkning før vinduet stenger, men får vi ikke det, så håper jeg at Kagawa får så mye spilletid som mulig. Elsket å se han i Dortmund, og vet han kan få til det samme i United.

Hva er det beste rådet du kan gi David Moyes?

Moyes har fått jobben fordi Ferguson mente han var god nok. Derfor bør han stole på sine egne verdier og tanker, jobbe hardt og sørge for å gi alt for United.

Om det var èn endring du kunne gjøre på Old Trafford…

Alltid savnet en god og varm vaffel i pausen. Bytt ut pai de ekle paiene.

Sånn utenom akkurat på stadion, kan de godt få inn noen i klubben som vet hvordan man jobber på overgangsmarkedet. Moyes har aldri jaktet stjernespillere før. Trenger kanskje en god sportsdirektør.

Bortsett fra United, hvilken klubb har Premier Leagues beste bortefans?

Det var hyggelig å ha Swanseafansen i svingen på Fergusons siste kamp. Ellers har jeg alltid kost meg når det har vært italienere på besøk (Inter og AC Milan i CL)

Beste bortebane i Premier League?

Har vært på: Craven Cottage, Stamford Bridge, Anfield, St. James’, Stadium of Light, Ewood Park, DW Stadium (to siste ikke lenger PL) og Wembley (nøytral).

Hver stadion har sin styrke. Stadium of Light er fin og ny, men det var bedre stemning på St. James’. I Wigan kunne man med god grunn synge «You only come to see United», for der var det nok overvekt av røde fans, til tross for bortebane. Vanskelig uansett å komme unna Anfield. Godt trykk der.

Beste minne fra fjoråret?

Ronaldo tilbake på Old Trafford, RvPs frispark mot City, og avskjedstalen til Ferguson. Tusenvis av flag, jubel og sang. Største øyeblikket mitt var allikevel da jeg fikk sendt kona, svigermor og min egen mor på Old Trafford, mens jeg selv ble sittende på en pub og se kampen mot Sunderland i desember (3-1-seier) stor seier for meg.

God stemning da United takket farvell med Sir Alex Ferguson.
God stemning da United takket farvell med Sir Alex Ferguson.

En spiller hos våre motstandere du beundrer i all hemmelighet?

Ingen stor hemmelighet, men har likt Stevan Jovetic i mange år. Synd at han blir lyseblå den kommende sesongen, for han er fantastisk.

Har du en «Guilty Pleasure» du sjelden og aldri har delt med noen andre tidligere?

Dette kan vel gå i denne kategorien: Frem til forrige sesong hadde jeg sett Stoke på flere baner enn United i England. Prøvde alltid å få med meg en kamp om jeg var en snartur i London, og tilfeldighetene førte til at jeg plutselig hadde sett akkurat Stoke på tre baner. Nå er det oppe i fem baner, og det blir sikkert fler.

Slik tror jeg Premier League ender:

 

Topp 3: Man Utd – Man City – Chelsea. Tipper med hjertet, men det blir knalltøft for United å forsvare ligagullet.

Nedrykk: Tror Cardiff klarer seg greit, mens minst et av Hull og Crystal Palace vil rykke rett ned igjen. Utenom de kan fort både Stoke og Sunderland havne i bunn.

Følg meg gjerne på Twitter: @TommySteingrims

Powered by Labrador CMS