Gult kortSchneiderlin, SFC (45)
Gult kortVidic, MU (76)
Gult kortRafael, MU (83)

Kampreferatet:

United økte serieledelsen til sju poeng etter en uhyre viktig 2-1-seier mot Southampton.

Det spesielle var at det til slutt faktisk var United som kunne puste lettet ut.

Sir Alex lot Phil Jones få sjansen på høyrebacken i stedet for Rafael. Nemanja Vidic og Chris Smalling startet i midtforsvaret, mens Anderson, Kagawa, Rooney og Robin van Persie tok seg av de offensive rollene sammen med Danny Welbeck og Michael Carrick.

Og 1. omgang ble bra. Selv om starten var grusom.

Fortjent ledelse

Kampuret hadde så vidt passert to minutter da Michael Carrick skulle sende en lobb-klarering tilbake til David de Gea. Pasningen ble imidlertid for kort, David de Gea nølte altfor mye, og plutselig kunne Jay Rodriguez sende ballen i tomt bur.

Sjokkstart for hjemmefansen.

Uniteds lag var imidlertid satt opp for å angripe, og det tok ikke lang tid for å gjøre ting rett igjen. Etter snaue ti minutter flikket Shinji Kagawa ballen gjennom til Wayne Rooney, og alene med keeper scoret United-spissen sikkert.

United fortsatte å kjøre på, og midtveis i omgangen var den tidlige 0-1-scoringen snudd til ledelse.

Robin van Persie la et frispark på bakre stolpe. Der dukket Patrice Evra opp, og hans heading tversover foran målet ble beinet i mål fra kort hold av Rooney. Igjen.

Shinji Kagawa og Van Persie kunne også scoret, og etter 5-1 i store sjanser de første 45 minuttene tok United pause med en fortjent ledelse.

Løpt i senk

Dessverre tok de også pause i store deler av 2. omgangen.

Jo da, Wayne Rooney kunne punktert kampen da han kom alene med keeper. Robin van Persie trodde også han hadde scoret to ganger. Først ble han imidlertid stoppet av det som kan ha vært sesongens redning. Deretter var han marginalt offside, da alle hadde startet feiringen av 3-1.

De siste 45 minuttene tilhørte imidlertid Southampton, og det var sprøtt å se hvordan United falt helt sammen i pasningsspill, bevegelse og samhandling. Bortelaget hadde et par store sjanser, og presset stort sett gjennom hele omgangen.

Til slutt var det derfor United som var mest fornøyd med at dommeren blåste av.

De tre poengene kan også bli veldig viktige, ettersom City avga poeng tirsdag. Serieledelsen er nå på sju poeng. 14 kamper gjenstår.

Natt og dag

Wayne Rooney var veldig god før pause. Da viste også Shinji Kagawa klasse, mens Anderson ikke hadde sin beste dag på jobben. I 2. omgang får bortimot hele laget stryk-karakter, for noe som kanskje er det verste som er vist på Old Trafford i serien denne sesongen.

Det er bekymringsverdig at United igjen, som mot Tottenham, virker kjørt gjennom store deler av 2. omgang.

Det positive er at United leverte en meget bra 1. omgang, og fort kunne scoret flere mål da.

Nå venter Fulham på bortebane i neste kamp.

Southampton: Boruc; Clyne, Yoshida, Hooiveld, Fox (Shaw, 78); Puncheon (S Davis, 46), Cork, Schneiderlin, Ramírez (Lallana, 46); Lambert, Rodriguez.

Innbyttere: K.Davis, Richardson, Chaplow, Lee.

Dommer: Lee Mason