City avga poeng – igjen

OPPDATERT 22.30: – Ti prosent sjanse for at vi vinner ligaen, sier City-sjef Roberto Mancini etter tapet for Southampton.

United beholder dermed luken på ni poeng ned til City før søndagens kamp mot Everton. Det betyr at Manchester United vil kunne øke ledelsen i Premier League til 12 poeng med seier på Old Trafford.

Den bråkete naboen ble sjokkert av hardtarbeidende hjemmelag med enorm innsats som angrep fra start og tok en tidlig 2-0 ledelse. Først brøt Jason Puncheon på midtbanen og satte i gang et angrep han selv fikk æren av å avslutte da han satte ballen i åpent mål. Deretter var det duket for en brøler av Joe Hart etter Steven Davis skudd fra skråtthold som definitivt burde vært keepermat for landslagskeeperen.

Etter dette festet City grepet, og reduseringen kom rett før pause ved Edin Dzeko. På overtid i første omgang ble Southampton snytt for et soleklart straffespark da Yaya Touré ikke var i nærheten av ball i taklingsforsøket på Jay Rodriguez.

Etter hvilen var det naturligvis ventet et enormt City-press for å snu kampen, men isteden for å angripe Southampton-målet ble nok en tabbe avgjørende da Gareth Barry satte ballen i eget nett på klønete vis.

Scoringen virket å ta lufta ut av den blå ballongen og City maktet aldri å komme til de store sjansene på St. Mary’s.

Tapet kommer kun dager etter at City-manager Roberto Mancini uttalte at nipoengsluka kunne tettes uten problemer. Nå har imidlertid pipa fått en annen lyd.

– Det vil bli veldig vanskelig å vinne ligaen. Jeg pleier alltid å være optimistisk og jeg ønsker å være det nå også, men det blir vanskelig, sier en resignert Mancini som beskrev kampen som Citys verste på to-tre år.

Dersom United slår Everton og får 12 poengs luke, mener Mancini at laget vil lykkes i å ta igjen laget i ett av ti forsøk.

– Jeg tror vi kanskje har ti prosent sjanse. Jeg tror ikke vi vil ta igjen 12 poeng, det blir veldig vanskelig, sier han til ESPN.