treningu

Våre vurderinger om laget mot Saints

Publisert Sist oppdatert

2-1 mot Liverpool.

Endelig fikk vi United-supportere noe å juble for.

Så er det likevel et enormt spørsmål som står igjen: Kan gutta levere den samme innsatsen og kvaliteten mot et svakere lag som vil møte oss på en mye mer kynisk måte enn det Liverpool gjorde det?

Det er det lørdagens kamp vil gi oss et svar på.

Vi vurderte to bytter på laget som startet mot Liverpool, men med Anthony Martials skade er det vanskelig å se for seg mer enn én endring.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Erik ten Hag bekreftet fredag at Anthony Martial er uaktuell til lørdagens kamp.

Fra før av er det klart at Victor Lindelöf også er ute av spill.

LES OGSÅ: Disse spillerne er ute for United

Samtidig er Casemiro spilleklar – og erklært tilgjengelig – av United-manageren. Selv om det ble seier mot Liverpool sist så kan vi ikke forstå annet enn at han må og skal rett inn på laget.

United begynner til uka også med midtukekamper (spiller torsdag igjen), men vi tror denne kampen er for tidlig til at man må begynne å vurdere hvilke spillere som hviles eller ikke i et tøffere kampprogram.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Saints-kampen er 12.00 lørdag


David de Gea – Ødela mot Brentford, god igjen mot Liverpool. Er uansett uten konkurranse på keeperplass inntil United eventuelt sikrer seg en ny keeper den kommende uka.

Diogo Dalot – Tok etter hvert helt ut Luis Diaz i Liverpool-kampen, noe som er et tegn på styrke. Så handler det for portugiseren å finne en stabilitet i spillet sitt som så langt har manglet i United-karrieren.

Raphäel Varane – Med verdensmesteren og Champions League-vinneren fra start ble det en helt annen trygghet i Uniteds bakre rekker sist. Må rett og slett gis fornyet tillit.

Manchester United v Liverpool FC - Premier League

Lisandro Martinez – Gikk foran med duell- og innsatsvilje sist, og får garantert sjansen igjen – også takket være hans presise pasningsfot.

Tyrell Malacia – Tok vare på den muligheten han fikk mot Liverpool og Mohamed Salah, og det er jo akkurat slik man ønsker skal belønnes. Må derfor også starte i stedet for Luke Shaw i denne.

Casemiro – Har trent hele uka, først for seg selv, så med laget. Det er også drøye to uker siden han var banens beste i Supercup-finalen mot Eintracht Frankfurt. Vanskelig å se at Ten Hag skal være forsiktig med å introdusere ham. I stedet er det vel heller motsatt – å gjøre alt man kan for at han raskest mulig finner sin rolle og plass i dette laget.

Christian Eriksen – Har startet alle Uniteds tre kamper, uansett om det er med Fred eller Scott McTominay ved sin side. Har også spilt minst 85 minutter i de tre kampene. Vi synes det viser tydelig hvor høyt han verdsettes av Ten Hag, og han vinner dermed uttakskampen mot Fred og Scott McTominay i denne.

Jadon Sancho – Scoring og arbeidsinnsats sist. Sancho leverte igjen mot Liverpool, og så blir det opp til ham å vise at han også kan levere mot lag som Southampton. Han får garantert sjansen til å vise det, og så blir det opp til 22-åringen å levere.

Manchester United v Liverpool FC - Premier League

Bruno Fernandes – Var kaptein med stor K sist, sluttet aldri å løpe og ble sånn sett en slags katalysator for den innsatsen som preget hele United mot Liverpool. Bombesikker, selv om han står uten målpoeng til nå.

Anthony Elanga – Hadde nok stått i fare for å starte på benken hvis det ikke var for Martials skade, men mot et Southampton som nok kommer til å presse tidvis høyt og også være kyniske så ønsker man egne spillere som også garantert vil løpe og matche motstanderen på det. Elanga hadde også en meget god 1. omgang sist, og virker dermed som et naturlig valg – selv om Ronaldo nå har enda en uke på treningsfeltet bak seg.

Marcus Rashford – Fikk scoring som 9er sist. Jobbet også knallhardt, kastet seg inn i dueller og var en helt annen Rashford enn vi har sett i mange måneder nå. Nå blir oppgaven annerledes, mot et hjemmelag som i alle fall periodevis nok vil legge seg lavt. Rashford fortjener imidlertid 9er-jobben på ny siden Martial er ute, og fordi han leverte så bra mot Liverpool.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Saints-kampen er 12.00 lørdag


Andre alternativer:

Cristiano Ronaldo: Benkesliter sist, og vi tror også benkesliter igjen. Det må imidlertid sies at hvis Ten Hag vurderer Southampton annerledes enn oss, som et lag som United vil presse og presse mot – så kan Ronaldo som spydspiss inne i motstanderens felt være et alternativ.

McTominay / Fred: Skotten gjorde seg ikke bort mot Liverpool, mens Fred kjenner nye Casemiro godt fra landslaget. Sånn sett kanskje duoen Casemiro/Fred kunne vært smart i Casemiros første kamp fra start, men vi tror altså likevel mest på Eriksen.

Luke Shaw – United møter gamleklubben hans. Southampton har også flere måter de kan gå til kampen på, men det er vanskelig å tro at Malacia akkurat nå taper mot Shaw på noen vurderinger av det Southampton kommer med på sin høyreside.


Southampton

Tap mot Tottenham ble til uavgjort mot Leeds ble til seier mot Leicester.  Sånn sett går det rett vei for Southampton i Premier League.

Så gjenstår det å se om det er Southampton som står med sju poeng etter fire kamper eller om United kan ta sin andre strake seier lørdag.

Forrige sesong ble det 2 x 1-1 mellom lagene i ligaen, men Southampton har faktisk ikke vunnet hjemme mot United siden 2003. Det er ganske spesielle tall, all den tid United nå har vært ganske så svake over flere år.

Tino Livramento er ute for hjemmelaget, men Che Adams må vel bare starte. Forrige uke scoret han begge målene som innbytter da Leicester ble slått. I midtuka scoret han så to mål på en drøy time med spilletid da Southampton slo Cambridge i ligacupen. Han har altså fire mål på 97 minutter spilletid siden forrige lørdag.

Romeo Lavia, Moussa Djenepo, Joe Aribo og Mohamed Salisu stod over fra start i ligacupkampen, men er ventet tilbake her.

Mulig Southampton-lag: Bazunu – Walker-Peters, Bella-Kotchap, Salisu, Djenepo – Ward-Prowse, Lavia – Aribo, Elyounoussi, A Armstrong – Adams

 

Powered by Labrador CMS