– Det var dere som sendte oss ned

Southampton-fansen har ikke glemt, men ser seier mot United som en bonus. Les hva de tenker før helgas kamp her.

Publisert Sist oppdatert

(Bildet over: Saints-fansen etter tapet mot United og nedrykk i 04/05-sesongen)

United møter Southampton borte søndag 17.00, og united.no har snakket med Southamptons norske supporterklubb før kampen.

De har ikke glemt at det var United som slo dem 2-1 på bortebane i siste seriekamp i 2004/05 – et resultat som sendte Southampton ut av Premier League den gangen.

United.no intervjuet Trygve Aspelien.

– To tap i seriestarten – hva tenker dere før kampen mot United?

– Jeg tror de fleste av Saints-fansen før sesongstart hadde lite forhåpninger om en stor poengfangst etter fire kamper av årets sesong. City-kampen var oppløftende, men effektiviteten vi viste der var det Wigan som straffet oss med i den neste kampen. Det har kommet flere nye spillere inn i slutten av overgangsvinduet, og sesongen er fortsatt lang. Styrken til manager Adkins er personegenskapene og å få spillerne til å spille sammen som et lag. På hjemmebane må man regne med å kunne få til gode resultater og poeng mot alle lag i Premier League, men personlig så vil jeg iallfall se på seier mot United som en bonus.

– United er oftet hatet eller elsket. Hva slags forhold har Southampton-fans til United?

– United sendte oss ned i Championship, selv om mesteparten av jobben hadde vi gjort selv på forhånd. De fleste storklubber er mislikt av lag som vanligvis havner lenger ned på tabellen, og personlig så er det kun Skates (P%y) og Liverpool som jeg misliker like sterkt som United. Men selvsagt har et langt fravær fra Premier League gjort følelsene litt mer utvasket.

– Realistisk så er alt bedre enn 17. plass en bonus. Rammeverket rundt klubben er bra, men man ta små skritt og det første skrittet må være å klare plassen. Vi var en hårsbredd fra å ikke eksistere for kun 3 år siden og lå desidert siste i League One med 10 minuspoeng.

– For United-fans som ikke kjenner Southampton så godt. Nevn tre spillere de bør legge merke til:

Saints kjennetegnes av kollektivet. Det nærmeste man kommer en stjerne er Rickie Lambert. Andre spillere man bør merke seg er den franske midtbanespilleren Morgan Schneiderlin og den lokale gutten Adam Lallana (bildet).

– Hvordan drives Supporterklubben?

Supporterklubben er web-basert på southampton.no, og siden er dessverre ikke altfor ofte besøkt. De siste årene har det bare vært en drøy håndfull medlemmer, men vi har også en gruppe på facebook hvor folk er faere til å bidra med synspunkter. Supporterklubben har altfor lite supporter-grunnlag til å kunne tilby medlemmene mange fordeler og har mest vært en kommunikasjonskanal for fans. Derfor er også sidene lagd for å kunne være et «community». Vi hadde i tidligere tider et medlemsblad kalt St.Mary’s, men dette er nå et online-fanzine i stedet.

Vil du ta en titt på nettsiden, så sjekk ut southampton.no her.

Powered by Labrador CMS