United møter Huddersfield på Old Trafford Boxing Day - vi har ledige billetter

Som en ballerina i en telefonkiosk

Alexis Sánchez fikk en innholdsrik hjemmedebut, men også Scott McTominay og Juan Mata var positive.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United vant relativt enkelt 2-0 mot Huddersfield, og det var den fotrappe chileneren Alexis Sánchez som stjal det meste av showet på Old Trafford. Her er vår børs, ført i pennen av Bjarte Valen.

David de Gea – 6:
Jubilanten som spilte sin kamp nummer 300 for United. Kan ramme inn drakten og henge på veggen uten å vaske den. Tilnærmet arbeidsledig før pause. Kunne lest Donald-pocekt ved stolperoten etter hvilen. Sjelden hatt så lite å gjøre i en United-kamp.

Antonio Valencia – 6:
Dårlige pasninger i starten, men spilte seg opp. Flink til å gå i angrep, men innleggskvaliteten er som regel et sørgelig kapittel. Grei forsvarsjobb uten at han måtte slite altfor mye.

Chris Smalling – 7:
Forsvarssjef som ryddet opp både langs bakken og i luften. Vinner en svært viktig hodeduell rett før hvilen og var meget tillitsvekkende som lederen i den bakre fireren. Bauta før pause, meget behagelig jobb etter pause.

SOLID: Chris Smalling var forsvarets bestemann.

Marcos Rojo – 6:
Fikk tillit da en syk Phil Jones måtte stå over kampen. Gjorde stort sett gode, kloke og enkle valg. Ikke satt på noen prøver etter pause.

Luke Shaw – 6:
Angrepsvillig, men de offensive løpene bidro også til at United manglet balanse på venstresiden de få gangene Huddersfield fikk muligheten på overganger. Et par viktige innvolveringer etter pause defensivt. Betryggende uten at gjestene hadde veldig mye å by på.

Nemanja Matic – 6:
Vært inne i en liten blindgate i det siste og var regelrett svak mot Tottenham. Ikke en kamp der Matic briljerte og tidvis er han litt slurvete, men meget våken som finner Mata i forkant av spanjolens målgivende pasning til Lukaku.

Scott McTominay – 7:
Stort press på hans unge skuldre som Pogbas erstatter. Kun dommer Atwell forstår hvorfor det ikke ble blåst straffe etter knappe 20 minutter da Kongolo overfalt unggutten. Fikk hard medfart i duellene, men klarte seg bra.Spiller på seg stadig mer selvtillit utover i kampen og fremstår mer som en Matic enn Matic selv.

Juan Mata – 7:
Gode pasninger som skar gjennom Huddersfields forsvar som kniv i smør. Har overblikket, noe han viste til fulle med den målgivende pasningen til Romelu Lukaku. Fikk et noe unødvendig gult kort. Erstattet av Marcus Rashford etter en bra kamp.

Jesse Lingard – 6:
Frisk i starten og involvert i nesten alt United foretok seg fremover. Skapte ubalanse hos gjestene et par ganger, men ikke kynisk nok i de avgjørende situasjonene. Forsvant litt etter hvilen og var et naturlig bytte da Paul Pogba kom inn.

Alexis Sánchez – 7:
Balanse som en ballerina, og har kjappe chilenske ben som går som trommestikker. Men det er ikke enkelt å danse vals i en telefonkiosk. Smarte pasninger og gode initiativ og er hjernen i det aller meste United foretar seg fremover på banen. Fikk knalltøff behandling av Huddersfield, og frustrasjonen resulterte i et gult kort rett før pause. Fortsetter å dominere etter hvilen, og skaffer United straffe. Henter seg pent inn igjen når han setter returen etter en heller svak straffe. Alt i alt en meget positiv debut selv om det ble litt mye show mot slutten. NB! Verdt å legge merke til; Ingen spiller har flere balltap denne sesongen enn det Sánchez hadde mot Huddersfield, men så skapte han også mange farligheter.

MÅL: Alexis Sánchez bommet på straffe, men scoret på returen.

Romelu Lukaku – 6:
Blir tidvis liggende sørgelig alene når United skal angripe. Kunne vært flinkere én mot én og burde vært sterkere i noen av duellene, men har ofte påfallende lite støtte rundt seg. Våken på Matas innlegg og bredsidet inn målet som senket hvilepulsen betraktelig hos United-fansen. Tatt av med et snaut kvarter igjen da Anthony Martial kom inn.

Paul Pogba – 6:
Noe overraskende benket fra start. Kom inn for Lingard i 2.omgang og er med på å trygge seieren uten å briljere.

Marcus Rashford og Anthony Martial spilte ikke lenge nok til å få børskarakter. 

Powered by Labrador CMS