Bedre enn man skulle tro…

Smeller og skader hver dag, men dette var trolig en bra uke for United.

Publisert Sist oppdatert

Hvem kan spille mot Arsenal?

Og hvem er ute?

Det spørsmålet er det fortsatt ikke mulig å svare klart på, etter at mange av spillerne har vært av gårde på landslagsoppdrag. United.no har derfor sett nærmere på det som nå faktisk er kjent, og sannheten er at det virker som om United kom styrket ut av denne pausen.

Jo, det har vært daglige skadesaker om David de Gea, Daley Blind, Michael Carrick og nå sist Ángel Di María. Luke Shaw og Darren Fletcher gikk også av banen med smeller da England og Skottland møttes tirsdag. Likevel så virker det som om Louis van Gaal får en ganske så bra tropp å velge fra før lørdag. Det eneste minuset er at kampformen til noen av spillerne nok ikke er den beste.

Situasjonen nå:

Daley Blind går glipp av Arsenal-kampen etter sin skade for Nederland. Marcos Rojo er heller ikke tilbake før i desember, så han er også ute.

Men ellers er det faktisk mange lys i enden av tunnelen.

de-gea

Michael Carrick blir trolig klar. Carrick måtte trekke seg fra den engelske landslagstroppen etter en smell i lysken forrige uke, men skal ifølge normalt så velinformerte Mark Ogden i The Telegraph ha trent med førstelaget denne uka. Det betyr trolig at lyskeproblemet er under full kontroll, og at Carrick kan spille fra start på Emirates, hvis Van Gaal ønsker det. Vil bare ha vært ute av spill i et par dager, så kampformen skal være som den var da han spilte mot Crystal Palace like før landslagspausen.

Manchester United v Everton - Premier League

Luke Shaw blir trolig klar. Forlot tirsdagens kamp mellom England og Skottland etter 66 minutter i smerter, og skal ha hatt føling med en liten smell i lysken. Roy Hodgson sa etter kampen at Shaw ble tatt av for å være føre var og forhåpentligvis er det nok til at han kan få hvilt og så være tilbake i fullt slag mot Arsenal. – Jeg håper jeg rekker kampen, sa han selv tirsdag kveld.

Rafael er høyaktuell: Ifølge The Telegraph har Rafael trent med førstelaget de siste dagene, og han er kjent som en ganske lett-trent type. Det vil si at det ikke skal mange økter til før han er i nogelunde kampform igjen. Det er ikke SÅ lenge siden han spilte, heller, siden han fikk med seg 90 minutter mot Chelsea i slutten av oktober.

SNART TILBAKE: Jonny Evans.
SNART TILBAKE: Jonny Evans.

Jonny Evans er aktuell. Skal også være tilbake på treningsfeltet, men har vært ute av spill i to måneder nå. Vurderingen blir hvor mye opptrening som må til før han kan gå inn på førstelaget igjen.

Radamel Falcao er høyaktuell. Som med Rafael, Evans og Carrick har han trent med førstelaget de siste dagene.  Det er imidlertid verdt å merke seg at han bare har spilt 19 minutter for United på nesten to måneder – så spørsmålet blir her også om han er i god nok form til å være aktuell til noe annet enn en benkeplass.

Phil Jones er aktuell: Forsvant ut med skade etter WBA-kampen, men er nå også tilbake i trening. Det skal ha vært benhinnebetennelse som satte ham utenfor, noe man normalt i stor grad må ta tiden til hjelp for å lege, men da er det i alle fall positivt å høre at han faktisk skal være tilbake på treningsfeltet.

Ashley Young skal heller ikke være langt unna en retur, og da gjenstår kun Jesse Lingard – som skadet seg da han fikk sjansen fra start i ligaåpningen. Lingard er nok uansett ikke tiltenkt annet enn en reserverolle, har vært ute lenge og er nok fortsatt noen uker unna en retur til førstelaget.

Chris Smallings suspenjon  er som kjent også over.

Jo, en del usikkerhet, men veldig mange er aktuelle for spill igjen. Det kan bety at landslagspausen faktisk har gjort United godt – selv om det utad egentlig bare har vært en masse dårlig nytt om nye skader og nye smeller.

Valgmulighetene mot Arsenal:

Keeper: David de Gea. Anders Lindegaard backup.

Høyreback: Antonio Valencia eller kanskje en friskmeldt Rafael?

Manchester United v West Ham United - Premier League

Venstreback: Luke Shaw er trolig med igjen. Ellers er alternativet Tyler Blackett. Virker nå å være posisjonen vi nå er mest utsatt i – siden alternativene Rojo og Blind er ute.

Sentral midtbane: Ander Herrera og Marouane Fellaini skal være skadefrie, og Michael Carrick er trolig også det. Det vil overraske om Darren Fletchers smell setter ham utenfor lenge, siden han tross alt fullførte tirsdagens kamp mot England. Anvendelige Wayne Rooney kan selvsagt også bekle en rolle her, samt Di Maria som jo var indreløper i starten av sin United-karriere.

Kantspillere: Adnan Januzaj, Antonio Valencia (hvis han ikke er back), Angel Di Maria er trolig tilgjengelige. Wayne Rooney kan selvsagt også bekle en rolle her.

Offensiv midtbane: Juan Mata og Wayne Rooney er friskmeldte.

Spissplass: Robin van Persie og James Wilson er klare, mens Falcao kan være klar.

Powered by Labrador CMS