– United får det tøft

– I alle fall om vi finner rytmen, advarer Southampton-fan Sjur Lonbakken overfor united.no.

Publisert Sist oppdatert

Lonbakken, som er leder for Southampton Supporters’ Club of Norway (SSCN), er riktignok fullstendig klar over at at Louis van Gaals mannskap er i dytten om dagen, men han tror likevel at hjemmebanefordelen vil kunne få avgjørende betydning for utfallet av mandagens kamp. Får han rett? Vel, svaret på det vil foreligge litt før klokken 23.

Aller først, Sjur, må vi få gratulere med imponerende innsats så langt i sesongen. Tipper du ikke våget å tro på noe sånt ved sesongstarten, spesielt ikke etter sommerens omfattende spillersalg?

– Takk for det! Det var mørkt en periode i sommer, men håpet steg da ny manager og nye spillere kom på plass. Ved sesongstart tippet jeg en 8.plass, så vi må si at vi foreløpig er i rute! Det varmer også et supporterhjerte å se at sjel ikke kan kjøpes, den må utvikles.

Hva tenkte du egentlig da den ene etter den andre forsvant ut portene i sommer? Luke Shaw dro til United, mens Adam Lallana, Dejan Lovren og Ricky Lambert mistet gangsynet og lot seg lure trill rundt av Brendan Rodgers?

– Av de fire overgangene er Shaw og Lamberts delvis godkjent og forståelig. Lallana skuffa oss stort da han ville bort. Lovren viste seg å spille for penger, ikke hjertet. Ta han den som vil. Når det er sagt, så er erstatningene våre ikke bare billigere, men også bedre. Spesielt Dušan Tadić og Pellè har imponert stort i år.

Southampton v Leicester City - Premier League

Men hva nå? Southampton har bare tatt ett poeng på de tre siste kampene, ble til dels rundspilt på hjemmebane mot Manchester City sist helg og tapte for andre gang på få dager da Arsenal ble for sterke i midtuken. Som om ikke dette skulle være nok, nærmer flere klubber seg faretruende bakfra, noe som ikke minst gjelder mandagens motstander. Har Ronald Koemans gutter møtt veggen, eller er det bare snakk om en forbigående formsvikt, og har United god grunn til å frykte gjensynet med St. Mary’s ..?

– Vi visste at det kunne bli en tøff 10-kampers periode nå, og det vil det også bli. Det blir heller ikke enklere når vi nå har fått noen skader på noen av våre nøkkelspillere. Toppnivået vårt er høyt, men det nivået er det noen kamper siden vi har hatt inne. Kommer vi inn i rytmen vår igjen, skal dere få nok å bryne dere på mot oss på mandag.

Hva blir oppskriften når Southampton nå skal forsøke å hindre Louis van Gaals lag i å ta sin femte strake seier?

– Det som har vært vår styrke i år er at vi har spilt vårt eget spill, og dominert mye de kampene vi har vært best. På hjemmebane er det ingen grunn til at vi ikke skal gå for den oppskriften.

Hvor mye vil savnet av Morgan Schneiderlin få å si for Sotons muligheter mot United? At Toby Alderweireld muligens heller ikke blir klar, taler vel ikke akkurat til lagets fordel?

– At Schneiderlin, Alderweireld og muligens Cork er ute, betyr en del. Vi mister viktige spillere i sentrallinja vår. Selv om stallen vår sjelden (eller aldri) har vært bedre, så er den allikevel ikke så bred at vi bare kan fylle på med jevnbyrdige erstattere.

Southampton v Queens Park Rangers - Premier League

Hvem eller hva frykter du mest fra Uniteds side denne mandagskvelden?

– Når vi møter United så frykter jeg alltid laget, og ikke alltid enkeltspillere. United er gode når de har flyt. Det blir vår jobb å hindre dette.

Og hva bør United frykte mest?

– Om vi kommer inn i flytsonen igjen og våger å spille vårt eget spill, så er vi vanskelig å spille mot. Vi har en god tilrettelegger i Tadić, og en god avslutter i Pellè.

Resultattips for kampen?
– 2-1 til oss

Og helt til slutt, Sjur: Hvor på tabellen befinner Southampton og Manchester United seg ved sesongslutt? 

– Det virker som om United har kommet inn på rett spor i det siste, så kanskje vi begge klarer en Topp 4-plassering? Det mest sannsynlige for oss er kanskje blant de 6 beste, men det er lov å håpe, avslutter en optimistisk Sjur Lonbakken.

Southampton v Manchester City - Premier League
Powered by Labrador CMS