– Det var et enormt sjokk

Publisert Sist oppdatert

United har ikke tapt hjemme mot Southampton på 25 år.

Så hva tenker egentlig Southampton-fansen før onsdagens kamp? Vi tok en prat med lederen av Southamptons norske supporterklubb, Sjur Lonbakken.

Alt bedre enn 17. plass en bonus, sa dere da vi intervjuet dere før høstkampen. Det gjelder vel fortsatt?

– Å holde seg er fortsatt første prioritet, ja. Allikevel har jeg etter den siste tiden et håp om at vi skal slippe den aller mest nervepirrende avslutningen av sesongen.

Gir to tap på 13 seriekamper håp, eller blir det for mye poengdeling?

– Mye poengdeling ja, men det mest positive er at forsvaret har fått sving på sakene. Angrepet vårt har vært bra i hele år, så det gir håp om flere 3-poengere fremover.

Hvor stort sjokk var sparkingen av Nigel Adkins?

– Et enormt sjokk for supporterne, og totalt uventet. Hva har mannen gjort galt? Absolutt ingenting. Om han var mannen som kunne tatt oss enda et steg nærmere toppen i Premier League får vi derfor aldri svar på. Vi er veldig takknemlige for det Adkins har gjort.

Hva er førsteinntrykket av Mauricio Pochettino?

– Pochettino har gjort et solid og positivt førsteinntrykk. Det er jo ikke hans feil at Adkins ble sparket. Han har fruktbare kontakter rundt omkring i Europa, og fremtiden ser lys ut. Fansen har mottatt han med respekt.

Adam Lallana og Rickie Lambert har fått mye positiv omtale. Hvem andre vil du trekke frem så langt i sesongen?

– Luke Shaw på venstreback. 17 år og et enormt talent. Det ser også ut til at vi klarer å beholde talentene våre denne gangen. Det må være nøkkelen til suksess for oss i årene fremover. Hvor kunne vi ikke vært om vi hadde beholdt Bale, Walcott og Oxlade-Chamberlain?

– I tillegg må jeg si at Jason Puncheon har hatt et enormt løft i år og er veldig viktig for vår suksess.

Dere ledet 2-1 hjemme, før Robin van Persie snudde det i sluttminuttene da lagene møttes sist. Det må ha vært fælt?

– Huff ja, jeg var mektig irritert. Men den kampen var symptomatisk for høstsesongen vår. Gode i angrep, katastrofale i forsvar.

Har dere noe som helst håp om poeng på Old Trafford?

– Selvfølgelig går vi ut på banen med håp om poeng! Vi får se om Pochettino har fått tid til å påvirke laget enda mer i positiv retning. Om forsvaret holder tett, så er absolutt sjansen der. For å score mål – det kan vi.

Og om Supporterklubben – har det betydd noe på antall medlemmer eller aktivitet at dere er tilbake i Premier League?

– Nå er vi ikke akkurat bortskjemte med antallet supportere i vår klubb, men ja vi har merket større pågang etter tilbakekomsten. Og det er positivt.

Her kan du lese intervjuet vi gjorde med Southampton-fansen før kampen i høst. Den gangen hadde de ikke glemt at det var United som sendte Southampton ut av Premier League forrige gang de rykket ned.

Og trykk her hvis du lurer på hvordan southampton.no ser ut.

Powered by Labrador CMS