– Vi er oppe av bølgedalen!

Southampton-supporter Sjur Lonbakken med klar advarsel foran søndagens kamp.

Publisert Sist oppdatert

Lonbakken, som er leder for  Southampton Supporters’ Club of Norway har da også god grunn til å smile over «the Saints’» innsats så langt. Sesonginnledningen var sterk, men likevel var det vel bare de færreste som hadde regnet med at Ronald Koemans mannskap fortsatt skulle henge med i toppen idet kalenderen viste oss januar. Men det gjør de altså. Det er et klar signal om at sørkystklubben blir å regne med i kampen om en plass i neste sesongs Champions League.

Nummer 3 mot nummer 4 på tabellen, og bare ett fattig poeng skiller klubbene. Her ligger det duket for et heidundrende oppgjør, Sjur. United-seier, og det lille gapet vil bli utvidet til fire poeng, mens tre poeng til Southampton vil bety at lagene bytter plass på tabellen. Spennende tider for begge, og kanskje ikke minst for et Southampton som vel ikke var forventet å gjøre det så skarpt som det de har gjort det til nå..?

– Sesongen vår har vært over all forventning, ja. Det ser også ut til at vi har klart å snu den litt tunge perioden vi hadde før jul. Om noen hadde sagt før sesongen at dette skulle være et toppoppgjør, så hadde jeg blitt overrasket.

Ja, for Southampton var jo så utvilsomt nede i det som må kunne kalles en aldri så liten bølgedal. Da var det nok mange som tenkte: «Ok, det var det, nå er Southampton ferdige». Men plutselig snudde det, og nå har de siste fire kampene gitt ti poeng av tolv mulige. Selv Chelsea måtte avgi poeng på St. Mary’s…? 

– Jeg fryktet den perioden vi er inne i nå, og tenkte at dette ville bli den store testen for å se om vi var et topplag eller ikke. Det begynte dårlig, med fem tap på rad, men spillet vårt var ikke så aller verst. Allikevel slo vi hardt tilbake, og fikk tilbake troen på oss selv.

Southampton v Manchester United - Premier League
Southampton har hatt mye å juble over i 2014/15-sesongen.

Da var det vel en aldri så liten strek i regningen at helgens FA-cupoppgjør mot Ipswich endte uavgjort. Resultat  betyr omkamp på Portman Road til uken. Hvor forstyrrende tror du det er, og kan det få noen innvirkning på forberedelsene til søndagens kamp?

– Det er klart at stallen vår ikke er like bred som de andre topplagene, så vi er mere skadeutsatt med så mange kamper. Allikevel har ikke det noe å si for søndagens kamp. Vi stiller topp skjerpet!

27 år siden forrige seier

Vi holder begge hendene i været og innrømmer glatt at United var heldige som sikret seg alle poengene da klubbene møttes på St. Mary’s for en måned siden. Hvor stor er sjansen for at Southampton, som ikke har vunnet en ligakamp på Old Trafford siden januar 1988, skal få sin revansje denne gangen? Husk at United er ubeseiret på ti Premier League-kamper og heller ikke har tapt  på hjemmebane siden ligaåpningen?

– Jeg var “såra og vonbroten” etter vårt siste møte. Etter som jeg husker var sjansestatistikken 10-3 i vår favør. Men slik er det noen ganger. Vi får håpe flaksen har snudd. Om vi stoler på eget spill skal vi gi dere god kamp på søndag.

Southampton v Manchester United - Premier League
8. des. 2014: Robin van Persie setter inn det avgjørende 2-1-målet på St. Mary’s.

Skadesituasjonen er vel ikke så aller verst, og nå ser også høyreback Nathaniel Clyne ut til å være klar igjen. I så fall utgjør vel han en klar forsterkning? Tror du forresten at Southampton klarer å holde på ham gjennom januarvinduet?

– Vi håper å beholde alle våre spillere som er med og bidrar, deriblant Clyne. Vi får håpe at hjertet rår over pengene.

Til slutt må vi få et resultattips av deg!

– Jeg tror at det er duket for en 2-1 seier til oss på søndag.

Her kan du sjekke ut hjemmesiden til Southampton Supporters’ Club of Norway

Powered by Labrador CMS