– Ikke jeg som bestemmer erstatteren

– Men dere blir ikke kvitt meg, sier Sir Alex.

Publisert Sist oppdatert

Sir Alex Ferguson har fylt 71 år, men har fortsatt ikke gitt noen indikasjoner på at han kommer til å gi seg i nær fremtid.

Nå har temaet kommet opp på ny, og skotten varsler at han uansett nok vil gå over til en direktør-rolle den dagen han finner det for godt å gi seg.

– Ingen sjanse for at han slutter

– Dere blir ikke kvitt meg. Jeg blir trolig en direktør når jeg slutter som manager. Ingen vet imidlertid når jeg skal gi meg. Heller ikke jeg. Men det blir ikke legen som sier fra når nok er nok, sier han ifølge magasinet Twentyfour7.

Tidligere United-spiller Viv Anderson føler seg også sikker på at skotten blir lenger enn til sommeren. Uansett.

– Det er ingen sjanse for at han pensjonerer seg selv til sommeren. Han elsker klubben. Han lever for den, og han puster rødt. Det er også bare en kort stund siden han sa at han sannsynligvis kom til å fortsette et par år til, så han kommer ikke til å gi seg. Selv ikke om han vinner serien og Champions League, sier Anderson.

Sir Alex tror også at han får med seg flere av spillerne i klubben – også etter at karrierene er over.

– Giggs og Scholes kommer til å bli med videre her også etter at de gir seg. Darren Fletcher er også et langtidsalternativ, og Nicky Butt jobber jo med reservene. Vi forsøker å få inn en del tidligere spillere her. De har erfaringen fra klubben, og vet hva som skal til for å vinne, sier han.

Men hva med erstatteren?

– Må være seg selv

– De kommer til å spørre meg, men avgjørelsen kommer til å bli tatt av klubben. Ikke meg. Men med den strukturen som er på plass i klubben nå så bør det ikke være en umulig jobb.

– Det viktigste er at den nye manageren tar med seg sin filosofi, og at han ikke endrer måten han er på. Det ser man mange ganger – at en manager forsøker å forandre på seg selv, men jobben handler ikke å om å forandre på seg selv. Jobben er å forandre på selve klubben. Man må endre laget og filosofien til klubben, men aldri seg selv. Det er viktig. Da vil spillerne forstå hvem du er og hva du står for.

Powered by Labrador CMS