En god avskjedspresang

Sir Alex Ferguson ga Steve Bruce den perfekte avskjedsgave etter lang og tro tjeneste i klubben.

Publisert Sist oppdatert

Flere spillere spiller kanskje sin siste kamp på Old Trafford for United denne tirsdagskvelden, Nemanja Vidic gjør det definitivt, og det er tid for å si farvel.

Steve Bruce, manager for motstander Hull City, vet i alle fall alt om hvor tøft det kan være å forlate United etter mange år i United. Som Vidic var en hardhaus av en midtstopper, som Vidic ble han kaptein, og da er det kanskje passende at Bruce er til stede nå som Vidic spiller sin siste United-kamp.

Steve Bruce fikk en gave av Sir Alex Ferguson da han forlot klubben. Ikke en gave med høy verdi, kanskje, men det betydde en del for Bruce likevel.

Han fikk nemlig en speiderrapport om seg selv.

Rapporten fra en United-speider var fra før Sir Alex Fergusons inntog i klubben, og konkluderte med at Bruce ikke var god nok for United. Bruce forteller selv:

– Det var en speiderrapport på meg, fra en gammel tredjedivisjonskamp da jeg spilte for Gillingham mot Chesterfield, og jeg kan fortsatt smile av dette nå.

– Dokumentet sa: «Lys solskinnsdag. Bruce plukket opp en ansiktsskade, og ble flyttet opp på midtbanen hvor han ikke kan spille. Han er svak, har ingen venstrefot, og han har ikke noe temposkifte.» Og det var de positive delene!

Bruce and Robson
KAPTEIN: Steve Bruce løftet ligatrofeet sammen med Bryan Robson da United i 1993 vant ligaen for første gang på 26 år.

– Rapporten konkluderte: «Etter min mening er tredjedivisjon hans nivå. Han vil kunne leve av det på dette nivået, men han er ikke god nok for Manchester United.» Det var min avskjedspresang fra Sir Alex, og jeg kunne ikke bare putte det i en skuff. Som en påminnelse om hva jeg klarte å oppnå som spiller så rammet jeg det inn og hang det opp i det minste rommet i huset.

– Innen tre år etter den speiderens rapport om min kultiverte venstrefot så spilte jeg for den største klubben i verden. Jeg liker å tenke at det viser hvor langt du kan nå i fotballen med hardt arbeid. Jeg var aldri velsignet med de store evnene, men jeg var kaptein for et stort lag.

Powered by Labrador CMS