Fornøyd SAF

Sir Alex var svært tilfreds med innsatsen laget la for dagen mot Shenzhen. Ikke minst debutant Nani fikk ros av sjefen.

Publisert Sist oppdatert

Den 20 år gamle portugiseren spilte sin første klubbkamp siden overgangen fra Sporting Lisboa, og markerte begivenheten både med scoring og tilhørende salto.

«Én kamp, og ett mål, det er en scoringsfrekvens jeg håper han klarer å opprettholde,» spøkte SAF under intervjuet med MUTV etter kampen.

«Han gjorde det veldig bra; det var tross alt hans første opptreden siden skaden, så er jeg godt fornøyd.»

Fornøyd var han også med 19 år gamle Darron Gibson, som fikk sjansen på midten etter at Paul Scholes måtte sendes hjem med kneskade.

«Jeg synes at unge Darron Gibson, som selv har vært ute med skade, gjorde det veldig bra på midtbanen. Det viser bare at det var fornuftig å hente ham til klubben, og at speiderarbeidet gir resultater.»

19 spillere i aksjon
Hele 19 spillere var i aksjon i løpet av kampen, en bevisst stategi for å få så mange som mulig klar til sesongstarten.

«Ja, jeg ønsker å benytte så mange som mulig. Det er en øvelse i seg selv å sørge for å få alle i form, men det er jo det sommerturnéer dreier seg om,» påpeker manageren videre.

«I dag sendte jeg utpå åtte nye spillere i andre omgang, så hver og en fikk forsøke seg. I den siste kampen (mot Guangzhou Pharmaceuticals) håper jeg å få gitt spillere som Simpson, Bardsley og Dong mer fotball,» sier SAF (og har allerede glemt at han ett døgn tidligere uttalte at Dong ville få hvile etter sine landslagsutskeielser med Kina i Asia Cup).

Tøffe forhold
Shenzhen bød ikke på den helt store motstanden i Macao, men det gjorde de klimatiske forholdene. Varmen, og ikke minst luftfuktigheten, gjorde de 90 minuttene til en prøvelse.

«Innimellom var det veldig vanskelig i heten, og fuktighetsnivået var veldig høyt,» innrømmer SAF, før han avbryter seg selv og røper at han liker bedre å prate om fotball enn om meteorologi: «Uansett vær; mål er mål, og noen av dem var veldig bra.»

Stigning
«I den første kampen (mot Urawa Red Diamonds) var vi rustne, men det var bare naturlig. I de to siste kampene derimot (mot FC Seoul og Shenzhen), har vi aldri sett ut som et lag som slipper inn mål.

Kilde: ManUtd.com

Powered by Labrador CMS