Kan U19 gjøre det igjen?

OPPDATERT Ny sjanse for Andreas Pereira når Uniteds U19-lag møter Shakhtar Donetsk til kamp i UEFA Youth League klokken 14?

Publisert Sist oppdatert

Da skal Nicky Butts unge Røde forsøke å bygge videre på den imponerende 4-3-seieren over Bayer Leverkusen for to uker siden.

Der scoret James Wilson to av målene – det første og det altavgjørende fjerde – mens Ben Pearson og Andreas Pereira sørget for de to øvrige scoringene. Utvisningen av Patrick McNair var naturligvis et skår i gleden, og førte til at den unge nordiren heller ikke får spille i Donetsk.

I det samme oppgjøret pådro for øvrig Ben Pearson seg en skade i ankelen; en skade som en stund så ut til å sette ham utenfor møtet med ukrainerne. Den frykten er nå borte. Pearson er frisk og rask igjen, og stiller ventelig på startstreken mot Shakhtar.

I en kommentar før tirsdagens avreise fra Manchester, innrømmet reservelagssjef Warren Joyce at det er med stor spenning det unge mannskapet drar til sin første bortekamp i en offisiell UEFA-turnering.

– Det blir på en måte som å dra inn i det  ukjente. Vi vet ikke hva som venter oss. Spillerne er imidlertid opprømte og har forberedt seg godt til denne turneringen. Derfor gleder de seg og føler selvfølgelig at de har alle muligheter, sa Joyce.

Også Nicky Butt, som leder laget i onsdagens kamp, ser optimistisk på mulighetene, samtidig som han advarer mot at kamper som dette er helt annerledes enn dem man er vant til fra hjemlig ligaspill.

– Her (i denne turneringen) må de spille under helt andre forhold og møte andre spillestiler. Vi har reisingen, og det er pressefolk overalt – selv om disse selvfølgelig er her først og fremst for å dekke førstelaget. Men om spillerne har tenkt å bli førstelagsspillere, er de nødt til å takle alt dette med å dra rundt til forskjellige land og innrette seg taktisk på andre måter. Dette er av uvurderlig betydning for dem, sier Butt til ManUtd.com i Donetsk.

Forvent hard motstand

I likhet med Shakhtar Donetsks førstelag, har ukrainernes unge spillere selvsagt ambisjoner om å beseire sine langveisfarende gjester. Det er heller ingen grunn til å betvile deres kvaliteter, selv om de røk 2-3 i første kamp mot Real Sociedad i San Sebastian. Det resultatet gjør at kampen mot United får desto større betydning. Et nytt tap, selv på dette tidlige stadiet, vil fort kunne bli ødeleggende for Shakhtars muligheter til avansement fra gruppespillet.

Uniteds lag

Dette vil vi komme tilbake til når det nærmer seg kampstart. Bortsett fra suspenderte Patrick McNair, og muligens Louis Rowley som sliter med en vond skulder, tviler vi imidlertid på særlige endringer fra kampen mot Bayer Leverkusen. Da så laget slik ut:

Pierluigi Gollini; Liam Grimshaw (kapt.), Patrick McNair, Nicolas Ioannou, Louis Rowley; Ben Pearson (Josh Harrop, 68.), Joe Rothwell; James Weir (Matt Willock, 68.), Andreas Pereira (Callum Evans, 86.), Sam Byrne; James Wilson
Benken: Joel Castro Pereira, Ben Barber, Ashley Fletcher

OBS 1: Kampen mellom Shakhtar og Uniteds U19-lag starter altså klokken 14.00, og vises direkte på MUTV. Sendestart 13.45.
Her på united.no vil vi selvsagt publisere oppdateringer underveis.

OBS 2: UEFA Youth League spilles på samme måte som den “ordentlige” Champions League. Det betyr at ungguttene i hver spillerunde møter samme motstander som klubbens A-lag.

Nysgjerrig på mer rundt turneringen? Sjekk ut denne Wikipedia-siden,

Powered by Labrador CMS