Sevilla til cupfinalen

Sevilla er klare for den spanske cupfinalen etter en argentinsk aften mot Leganes.

Publisert Sist oppdatert

Dermed fikk nyansatte Vicenzo Montella en viktig opptur før det kommende Champions League-oppgjøret mot Manchester United.

– Det er helt fortjent at Sevilla går videre. De har vært best over to kamper, ikke minst i kveld, sa Viasat-kommentator Petter Veland på direkten.

– I morgen får vi svaret på om det er Valencia eller Barcelona som står på motsatt banehalvdel i finalen. Vi er uansett sikret en fantastisk finale.

Den første semifinalen mellom lagene endte 1-1, men etter en mektig fremførelse av Sevilla-hymnen av fansen på Ramón Sánchez Pizjuán (se video nedenfor), ga argentinske Joaquin Correa hjemmelaget en tidlig ledelse.

Et desperat Leganes-lag jaktet utligning i sluttminuttene, men ble i stedet straffet av Franco Vazquez, også han fra Argentina, ett minutt før full tid.

Sevilla har i tur og orden slått ut Cartagena, Cadiz, Atlético Madrid og Levante og er klar for sin andre finale på to år.

Der venter vinneren av kampen mellom Barcelona og Valencia. Mannskapet til Ernesto Valverde slo Andreas Pereira og Valencia 1-0 i det første møtet. Returoppgjøret spilles på Mestalla torsdag kveld.

Finalen i den spanske cupen spilles 21. april, altså i god tid etter at åttedelsfinalen mellom Sevilla og United er avgjort.

Sevilla har igjen kamper mot Girona og Las Palmas i La Liga før det første møtet på Ramón Sánchez Pizjuán.

Powered by Labrador CMS