Spent på nykommerne

SESONGTIPS: Andreas Løf er svært spent på hva Henrikh Mkhitaryan og de andre sommerkjøpene kan tilføre United.

Publisert Sist oppdatert

Nå er ligastarten bare dager unna og det er på tide for oss i United.no-redaksjonen å ta en titt i glasskulen og spå hva vi har i vente.

Håkon Aaberge var først ut med sine tips, i dag er det Andreas Løf som kommer med sin spådom for den kommende sesongen.

Hva er en god United-sesong i dine øyne?

For en klubb som Manchester United, særlig med de nærmest ubegripelige pengesummene som har blitt investert i spillere de siste tre sesongene, kan ingenting annet enn ligagull betegnes som en «god» sesong. Dette er også et uttalt mål fra José Mourinho.

Hva frykter du mest?

pp13
VERDENS DYRESTE: Paul Pogba vil forhåpentligvis sette fart på Uniteds midtbane

Min største frykt denne sesongen er at fotballen skal være like lite underholdende som det den har vært de siste tre sesongene. Jeg er redd for at heller ikke Mourinho skal greie å hente frem det beste av spillerne, og at gløden, bevegelsene og spillegleden skal være borte også i år. Det har vært variabelt i treningskampene, og jeg er noe bekymret for at Rooney og Zlatan sammen kan bli for tregt offensivt.

Hva er det beste rådet du kan gi José Mourinho?

I tillegg til å sørge for å underholde United-fansen, bør han få skikk på forsvaret. I treningskampene har United fremstått utrygge bakover, og jeg syns heller ikke United var så imponerende defensivt som tallene tilsa forrige sesong. Altfor ofte var det De Geas eminente keeperspill eller uhyre svake avslutninger fra motstanderne som hindret baklengs.

Hva ser du mest frem til den kommende sesongen?

Duellen mellom Guardiola og Mourinho. Jeg ser også frem til å se hva nysigneringene, spesielt Mkhitaryan som jeg har sett mest i Champions League, kan tilføre laget. Det er alltid like spennende med nye spillere. Nå er Pogba også klar, så jeg gleder meg veldig til å se han i United-trøyen.

Om det var èn endring du kunne gjøre på Old Trafford…

Jeg ville gjort noe med spillerrekrutteringen. Den stallen vi sitter igjen med nå, er en stall som er resultatet av et par managere som har tenkt kortsiktig, og en Woodward som fortsatt lærer seg å forstå spillermarkedet. Det trengs en sportsdirektør, og helst blant de beste, som kan sørge for at spillerne United henter hentes inn med en langsiktig plan. Det kan være noe ikke fungerer i speidernettverket også, for kreativiteten på transfermarkedet er ikke stor. Det har virket som klubben går etter store navn, og ikke spillertyper som passer sammen. Savner en ny Ronaldo eller Hernandez, en ung spiller som ikke har slått igjennom enda, som United «oppdager».

JULESTJERNEN: Sir Alex Ferguson beskriver Ronaldo som selve julestjernen blant de beste spillerne i United.
JULESTJERNEN: Sir Alex Ferguson beskriver Ronaldo som selve julestjernen blant de beste spillerne i United. Kan United utvikle en ny Ronaldo snart?

Bortsett fra United, hvilken klubb har Premier Leagues beste bortefans?

West Ham-fansen pleier å skape god atmosfære, og de hadde mye å glede seg over forrige sesong.

Er det en bortebane i Premier League du trives ekstra godt på?

Jeg likte meg veldig godt på Goodison Park, og kampene mot Everton pleier som regel å by på en del underholdning.

Hva er ditt beste minne fra forrige sesong?

Denne er vanskelig. Selv om sesongen var under pari, er det en del minneverdige øyeblikk å velge mellom. Det står mellom Rashfords scoring mot City, og Lingards vinnermål i FA-Cupen. Det må vel nesten bli Lingard-målet. For en måte å avgjøre en finale på!

En spiller hos våre motstandere du beundrer i all hemmelighet…

Det er nok dessverre alarmerende mange. Silva/Agüero-duoen til City skulle jeg veldig gjerne sett i United. Det gjorde fysisk vondt da City hentet Agüero, fulgte ham også da han spilte i Atletico Madrid, og jeg er livredd for hva Guardiola kan utrette med dem.

Har du en «Guilty Pleasure» du sjelden og aldri har delt med noen andre tidligere?

machedavilla (650 x 358)
BLIR ALDRI LEI: Andreas Løf kan se Federico Machedas vinnermål mot Aston Villa igjen og igjen…

I fotballsammenheng? Det hender jeg sitter oppe noen netter og ser highlights fra karrieren til Paul Scholes og feller en liten tåre over at han har lagt opp. Det samme gjelder for øvrig når jeg ser debutscoringen til Federico Macheda mot Aston Villa. Har vel sett den litt vel mange ganger.

Hvordan vil den mest brukte startelleveren se ut for United den kommende sesongen?

Det er vanskelig å spå før overgangsvinduet er ferdig, men hvis Pogba kommer, og det ikke blir hentet hverken ny stopper, back eller ving tipper jeg noe sånt: (4-2-3-1) De Gea; Shaw – Smalling – Jones – Valencia; Pogba – Carrick; Martial – Rooney – Mkhitaryan – Ibrahimovic.

Her baserer jeg meg veldig mye på rykter om hva Mourinho foretrekker, og ikke så mye på hvem som presterte best forrige sesong.

Slik tror jeg Premier League ender:

1 Manchester City
2 Arsenal
3 Manchester United
4 Chelsea

Nedrykk:

18 Sunderland
19 Burnley
20 Hull

Powered by Labrador CMS